DRAMMEN: - Av de norske lagene hadde Strømsgodset kanskje den tøffeste utfordringen mot Mladá Boleslav. Det var sterkt å gå videre, sier toppfotballsjefen til Drammens Tidende.

De siste sesongene har de norske lagene slitt i Europa. I fjor ble alle slått ut i tredje runde eller tidligere, mens Tromsø var heldige da de fikk en plass i gruppespillet i Europa League på bekostning av Besiktas i 2013/14.

Når vi har kommet til tredje kvalifiseringsrunde i årets sesong er refrenget langt lystigere.

LES OGSÅ: Halv pris på Godset-billetter

Mer erfaring

I tillegg til Strømsgodset tok også Rosenborg og Odd seg videre i Europa League, mens Molde fortsatt henger med i kvalifiseringen til Champions League.

Semb mener suksessen er et resultat av økt kompetanse i de mindre klubbene.

– Lag som Strømsgodset har spilt på seg erfaring i Europa, og stabilisert seg i toppen av norsk fotball. Nå er det ikke lenger bare Rosenborg eller Molde som har ambisjoner og ser mulighetene.

Tjent 5,6 millioner

Drømmen få våger å snakke om er at det europeiske eventyret skal ende med gruppespill, en bragd som kan løfte klubber til nye høyder, både sportslig og økononomisk.

Hittil har Strømsgodset opptjent 5,6 millioner på europacupspill. Skulle det bli gruppespill kan de plusse på drøyt 20 millioner til.

– Allerede nå vil jeg si at vi har sett en positiv utvikling, men – det er først i tredje kvalifiseringsrunde vi får svaret på om vi ser fremgang. Til slutt handler det om at vi får minst ett lag i gruppespillet, sier Semb, som mener alle de norske lagene har en fair sjanse.

35.000 tilskuere

Først må imidlertid Hajduk Split overvinnes. Kroatene endte på 3. plass i serien i fjor, og har slått ut estiske Sillamäe Kalev og slovenske NK Koper.

I begge rundene ble Split reddet av solide seire (6-2 og 4-1) hjemme på Stadion Poljud, en arena som tar 35.000 tilskuere.

30. juli kommer Godset på besøk.

LES OGSÅ: Nå smiler livet til Mohammed Abu

Ajax og Celitc

– Klarer de å få med seg et mål fra bortekampen har de et godt utgangspunkt, mener Semb.

I en eventuell playoff er lag som Borussia Dortmund, Ajax og Celtic potensielle motstandere, noe som vil gi en enorm folkfest på Marienlyst. De kampene spilles 20. og 27. august.

PS! For å trekke flere tilskuere til hjemmekampen mot Hajduk Split 6. august får sesongkortinnhavere 50 prosent avslag på billettene.

LES OGSÅ: Hoseth klar for Aalesund