DRAMMEN: Etter åtte sesonger i Strømsgodset har Trosterud-gutten valgt å søke nye utfordringer. 

Nå er det klart at han fortsetter karrieren i amerikansk fotball. Adam tar med seg samboer Malin Feldt (25) og sønnen Elia på fem måneder til statene.

- Dette blir en helt ny opplevelse. Et eventyr. Derfor velger vi å reise til Portland, sier Adam Larsen Kwarasey.

Ønsket en forandring

26-åringen hadde flere konkrete tilbud fra ulike ligaer. Etter hva Drammens Tidende erfarer fikk han kontraktsforslag fra gamleklubben Vålerenga, samt Championship-klubbene Blackpool og Brentford. Adam takket også nei til en svensk toppklubb.

Tidligere har Drammens Tidende omtalt interesse fra Malmö FF, AIK og IFK Göteborg. Det lå også muligheter for spill i Øst-Europa.

- Nå har jeg spilt så mange år i Norge, og Sverige blir egentlig ganske likt. Jeg ønsket en forandring. Det er mindre fristende å dra til Øst-Europa eller nivå to i England. Men Portland og USA blir noe helt annet, forklarer den mangeårige Godset-keeperen.

Ble nummer seks

I Portland blir han blant annet lagkamerat med tidligere Vålerenga-spiller Pa Moduoh Kah (34) og ex. Aston Villa og West Bromwich-stopper Liam Ridgewell. Klubbens største stjerne er den argentinske playmakeren Diego Valeri.

Portland Timbers ble nummer seks i Western Conference i den nylig avsluttede sesongen. I fjor gikk de helt til topps. Timbers spiller sine hjemmekamper på Providence Park, en arena med kapasitet til 20.000 tilskuere. Byen er den største i delstaten Oregon, med rundt 600.000 innbyggere.

Et enkelt valg

Adam Larsen Kwarasey føler ikke at Major League Soccer er et steg ned eller til siden på karrierestigen. Rent økonomisk kommer han også godt ut av det.

- Nivået der borte er bedre enn mange tror. Skal jeg være helt ærlig så var det jeg selv som ville til USA. Det har jeg vært tydelig på ganske lenge, uansett hvilke andre muligheter jeg har hatt. Det var et enkelt valg, og nå gleder jeg meg sinnssykt til å komme i gang, sier 26-åringen.

Adam er for tiden på ferie i nettopp USA og Mexico sammen med familien. I forkant dro han en svipptur innom Portland for å sluttføre overgangen. Adam Larsen Kwarasey regner med å flytte dit på nyåret.

Sesongen i USA starter for øvrig på våren og avsluttes på høsten – akkurat som her hjemme.