Kwarasey takker for seg

Adam Larsen Kwarasey har vært førstekeeper i Strømsgodset siden 2010. Nå har han to kamper igjen for klubben han har spilt for i åtte sesonger.

Adam Larsen Kwarasey har vært førstekeeper i Strømsgodset siden 2010. Nå har han to kamper igjen for klubben han har spilt for i åtte sesonger. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Han har vunnet cup- og seriegull med Strømsgodset. På søndag spiller Adam Larsen Kwarasey (26) sin siste kamp på Marienlyst som SIF-spiller.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodset håpet i det lengste å beholde den ghanesiske landslagskeeperen, men Kwarasey bekreftet etter treningen på torsdag at han nå gir seg i Strømsgodset.

Tidligere i sesongen har Larsen Kwarasey gitt sterkt uttrykk for at han har helt mot å fortsette karrieren et annet sted. Nå er beslutningen endelig. 

- Blir kampen på Marienlyst søndag din siste som Strømsgodset-spiller?

- Det blir min siste. Det gjør det, sier Kwarasey.

LES OGSÅ: Forlater trolig Strømsgodset

Vil ikke avsløre neste arbeidsgiver

Kwarasey, som kom til Strømsgodset fra Vålerenga i 2007, har vært førstevalget mellom stengene siden 2010. Han bekrefter at han er svært nær å bli klar for en ny klubb. 

- Det blir avgjort snart. Kanskje før kampen, og kanskje rett etterpå, sier Kwarasey.

Han ønsker ikke å utdype om hvilken klubb det er snakk om, eller hvilket land eller nivå det dreier seg om.

Etter det Drammens Tidende erfarer er det interesse fra både norske og utenlandske klubber.

LES OGSÅ: Ødegaard blir ikke årets spiller

Kunne vært annerledes

26-åringen forteller at han følte laget hadde en mulighet til å bite seg fast i toppen i årene fremover, men at det har skjedd ting siden Godset vant eliteserien i 2013. Han synes ikke laget helt tok muligheten de hadde til å ta det neste steget, og at det nå er på tide å gå videre - etter det han beskriver som mange fine år.

- Hadde det vært annerledes hvis dere hadde vært en klubb som kjempet om gull igjen?

- Det hadde vært annerledes om vi hadde hatt store muligheter til å gå til europacupspill. Vi hadde muligheten i kvalifiseringen, men vi stilte jo ikke akkurat med det samme laget som vant gull på høsten. Så det ble tøffere enn det kanskje hadde vært dersom vi hadde gjort det. Ting hadde selvfølgelig vært annerledes hvis alt hadde vært som det var, sier Kwarasey.

Kunne kopiert Malmö

- Jeg hadde en drøm om at vi kanskje kunne få til det Malmö har klart. Så gode som det vi har vært tidligere tror jeg ikke er noe dårligere enn det Malmö er akkurat nå, sier Kwarasey.

Han legger ikke skjul på at han føler det ble veldig mange endringer på flere områder på kort tid i klubben etter forrige sesong.

- Vi bygde oss opp til å bli et gullag. Så lot vi kanskje litt for mange gå. Jeg kan garantere at ingen av de som har reist herfra har reist på grunn av miljøet i garderoben til fordel for et annet miljø, sier keeperen.

Kan bli emosjonelt

Keeperen, som kommer fra Trosterud i Oslo, signerte først en toårskontrakt for Strømsgodset i 2007. Kurven har definitivt pekt oppover i Kwaraseys åtte sesonger i Drammen.

I 2010 ble han klubbens førstekeeper, den samme sesongen hvor Strømsgodset vant cupgull. Året etter spilte han sine første landslagskamper for Ghana. Siden 2012 har han vært lagkaptein, og fikk æren av å løfte pokalen da Godset vant seriegull i fjor. Under årets fotball-VM voktet han buret i Ghanas åpningskamp.

- Kommer det til å bli følelsesladet på søndag?

- Jeg tror det fort kan bli det. Jeg merker det når jeg prater om det. Jeg har fortsatt gode venner igjen her. Det blir å reise fra den gjengen. Det blir trist å reise fra Thomas André (Ødegaard), og de som har vært med hele veien. Bjørn Petter (Ingebretsen) og Mette (Rosseland) blir det trist å forlate, fordi jeg har vært så tett på dem i så mange år.

LES OGSÅ: Godset runder 100.000 mot Molde

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags