Landslagskeeper til Godset

Keeper Anders Gundersen (19) skriver under kontrakten som gjør ham til SIF-spiller de neste årene. Her med sportssjef Jostein Flo.

Keeper Anders Gundersen (19) skriver under kontrakten som gjør ham til SIF-spiller de neste årene. Her med sportssjef Jostein Flo. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da Strømsgodset 2 spilte mot Pors Grenland på mandag var Anders Gundersen så god at Godset ville kjøpe ham i pausen. I dag skrev Gundersen under for drammenserne.

DEL

DRAMMEN: Den nitten år gamle keeperen fra Grenland i Telemark skrev fredag under på en fireårsavtale med Strømsgodset.

– Han spilte en meget god kamp mot Team SIF. Vi hadde lyst til å kjøpe ham i pausen, men det gikk ikke. Etter det så har vi fulgt ham, sier sportssjef Jostein Flo.

Flo er raus med rosen når han forteller hvorfor Strømsgodset bestemte seg for å hente Gundersen.

– Fordi han er en meget god keeper. En meget talentfull keeper. Det er viktig for oss å ha to gode keepere i klubben - vi kommer til å leie ut Borger Thomas og Hermann Rhodén.

– Han er god med beina, og har god rekkevidde. Han har det som skal til for å bli en storkeeper, sier Flo, som ikke ønsker å gå ut med hvor mye Godset betalte for Gundersen.

Telemarkingen beskriver seg selv om en moderne keeper, som er god med beina og på streken.

Vil lære av Kwarasey

Gundersen ser frem til å lære av Strømsgodsets førstekeeper Adam Larsen Kwarasey, og håper å en dag kunne utfordre ham om keeperplassen hvis han fortsatt er i klubben.

– Målet på lang sikt er å bli førstekeeper. Det er det det handler om, sier Gundersen.

Han ble ferdig med videregående utdanning tidligere i år, og regner med å flytte til Drammen i løpet av kort tid. Han spiller sin siste kamp for Pors Grenland på søndag, før han slutter seg til Godset-stallen.

Seks keepere

Strømsgodset har nå seks keepere med a-lagskontrakt. I tillegg til Kwarasey og Gundersen, har klubben Eirik Johannessen, Hermann Rhodén, Borger Thomas og Lars Stubhaug.

Sistnevnte har egentlig lagt opp, men har takket ja til å hjelpe Strømsgodset hvis de har behov. Johannessen er for tiden ute med en skade.

I sommer var Gundersen med i den norske G19-landslagstroppen som spilte EM-kvalifisering i Mjøndalen, der også Martin Rønning Ovenstad spilte.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags