Gå til sidens hovedinnhold

Martin tilbake fra Tyskland

Artikkelen er over 8 år gammel

Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard trente forrige uke forrige uke med 16-årslaget til en av Europas største klubber. Torsdag var han tilbake på banen med Godsets A-lag.

DRAMMEN:   Strømsgodsets ta­lent­ful­le ung­gutt Mar­tin Øde­gaard snak­ker ikke enes­te ord tysk. Al­li­ke­vel triv­des han svært godt da han tren­te med den tys­ke stor­klub­ben Bay­ern Mün­chens 16-års­lag i for­ri­ge uke.

 – Det var en vel­dig mor­som og fin opp­le­vel­se. Vi had­de en fin tur, og ble tatt godt imot, sier fjor­ten­årin­gen.

Han hadde med far Hans Erik Øde­gaard, som er tidligere Strømsgodset-spiller og nå assistenttrener i Mjøndalen.

Bedre med og uten ball

Han føl­te de tys­ke spil­ler­ne både var bed­re både med og uten ball sam­men­lig­net med jevn­ald­ren­de nor­ske spil­le­re. Ødegard sy­nes det var mor­somt å få re­fe­ran­ser på hvor­dan han stod i for­hold til topp­ni­vå­et i Eu­ro­pa på års­trin­net over.
 
- De var bedre til å holde på, og verne om, ballen. I tillegg var de bedre med ballen enn det som er vanlig her i Norge. De hadde mye trøkk, og var veldig tøffe i duellene, sier Ødegaard om hvordan de tyske spillerne var i forhold til gode, norske gutte- og juniorlag.

Stresser ikke

Midt­ba­ne­spil­le­ren tre­ner nå med Strømsgodsets A-lag én gang i uken, mens han full­fø­rer sko­le­gan­gen på Bør­re­sen ung­doms­sko­le. 
 
Å være med det som for øye­blik­ket er Nor­ges bes­te fot­ballag gjør at han ikke stres­ser med å rei­se uten­lands igjen.
 
– Det er utro­lig å gøy å få være med og prø­ve seg med lands­lags­spil­le­re og Nor­ges bes­te tre­ner, sier Øde­gaard, som til dag­lig tre­ner med Strømsgodsets ju­ni­or­lag og spil­ler kam­per i 4. di­vi­sjon.
 
LES OGSÅ: Ønsket av Bayern Munchen
 
Gjør alt for å beholde Martin
 
Gjør et unntak for Martin
 
 
 

Kommentarer til denne saken