Gå til sidens hovedinnhold

Nesten for Wikheim da Norge vant

Artikkelen er over 7 år gammel

Gustav Wikheim fikk en halvtime på banen da Norges U21-landslag slo Makedonia 2-1 på Marienlyst tirsdag.

DRAMMEN: Godset-vingen kom inn etter en times spill, og holdt på markere seg umiddelbart i EM-kvalifiseringskampen.

Kun sekunder etter at Hokksund-gutten kom på banen fikk han sjansen til å tegne seg på scoringslisten. Han fikk ballen inne i straffefeltet, og skrudde den i tverrliggeren bak en sjanseløs keeper.

- Det var synd å ikke score der, men sånt skjer, sier Wikheim.

Grei forestilling

Wikheim kom på banen da Norge ledet 2-0 med én spiller mer på banen. Mot slutten av kampen falt det norske laget sammen, og slapp inn en redusering, men Wikheim var greit fornøyd med sin egen prestasjon.

- Litt opp og ned. Noen gode, og noen dårlige involveringer. Jeg kunne gjort det bedre, sier Wikheim, som også kunne ha fått straffe senere i kampen.

Kantspilleren syntes det var gøy å spille på sin egen hjemmebane, selv om han hadde håpet at flere enn 328 tilskuere skulle ta turen til Marienlyst.

- Det er Gamle Gress, det er liksom hjemme. Jeg hadde håpet på flere tilskuere, men det var morsomt uansett, sier Wikheim.

Tok ledelsen tidlig

Allerede tre minutter inn i kampen tok Norge ledelsen. Et innlegg fra høyre havnet hos Hønefoss-spiller Alexander Groven, som skjøt via flere makedonske spillere og i mål.

Mushaga Bakenga hadde en kjempemulighet til å doble ledelsen etter et drøyt kvarter, men alene med Stole Dimitrievski klarte han ikke å overliste keeperen.

Bakenga doblet på straffe

Midt i førsteomgang fikk Norge straffe, da Aleksandar Damchevski felte Bakenga inne i sekstenmeteren. Damchevski ble utvist, og Bakenga scoret på den påfølgende straffen.

Da var det liten tvil om hvor seieren kom til å ende, selv om bortelaget kom bedre med utover i kampen. 

Norge styrte mye av spillet også i den andre omgangen, men måtte allikevel se Makedonia redusere da Boban Nikolovs frispark fra venstresiden av banen gikk rett i mål. Nærmere kom ikke gjestene, og Norge vant sin første hjemmekamp i EM-kvalifiseringen.

LES MER: Stefan Johansen sammenlignes med Myggen

Portugal for sterke

Før helgen tapte laget hele 5-1 på bortebane mot Portugal i kvalifiseringen. I tillegg til Portugal og Makedonia, er også Azerbadjan og Israel i gruppen til det norske laget. Sluttspillet spilles i Tsjekkia i 2015.

LES MER: Stoppen i 100 mot nedrykk

Kommentarer til denne saken