Slutt for Strand i SIF

Lars Iver Strands dager i Godsetdrakta er talte.

Lars Iver Strands dager i Godsetdrakta er talte. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Jostein Flo bekrefter nå at Lars Iver Strand forlater Strømsgodset.

DEL

DRAMMEN: I forrige uke skrev Drammens Tidende at midtbanespilleren er på vei ut av klubben. I dag bekrefter sportssjef Jostein Flo at Lars Iver Strand ikke får tilbud om ny kontrakt.

29-åringen forlater dermed Godset etter bare én sesong. Han spilte totalt 20 kamper, hvorav åtte fra start. Det personlige høydepunktet kom da han headet inn 3-2 målet mot gamleklubben Vålerenga, fire minutter på overtid.

Like etter 14.30 torsdag, la Strand ut følgende melding på Twitter:

«Har hatt mange gode opplevelsa, lært masse, blitt kjent med flotte menneska og herlige supportera. Takk for meg!»

LES OGSÅ: Lars Iver Strand får massiv leserstøtte

Ifølge Flo fikk Strand beskjed allerede i sommer at det neppe blir ny kontrakt.

– Lars Iver har hatt fin fremgang i høst, men vi står fast ved vår beslutning, sier sportssjefen.

En god jobb

Godset prioriterer å forlenge kontraktene med sentrallinjen i laget. Og de føler at en erfaren spiller som Strand bør spille fast om det skal være noen hensikt med forlengelse.

- Vi har litt problemer med å tro at han kommer til å gjøre det. Derfor får ikke Lars Iver ny kontrakt, forklarer Jostein Flo.

LES OGSÅ: – Lars Iver er et skup hvis vi får han skadefri

Godset gamblet da de hentet inn skadeplagede Strand på ettårskontrakt før sesongen. På det tidspunktet var det usikkert om finnmarkingen kom til å spille fotball igjen. Men det har han gjort. Og det har heller ikke kostet all verden. Strand tok et lønnskutt på 75 prosent da han forlot Vålerenga til fordel for Godset.

- Jeg vil vi at Lars Iver har gjort en god jobb for oss. Han har vært en lederskikkelse, sier Flo.

SE VIDEO:

Tar kritikken

Sportssjefen har fått med seg at mange supportere ønsker å ha med Strand videre. En lederundersøkelsen på dt.no viste at 70 prosent er uenig med klubbens avgjørelse.

- Det vil alltid være mye meninger. Og det er ofte slik at supporterne er misfornøyd når spillere reiser herfra. Men den kritikken må vi tåle, sier Flo.

Lars Iver Strand ønsket selv å fortsette karrieren i Strømsgodset.

- Totalt sett har denne sesongen vært en stor opptur for meg. Det er absolutt interessant å bli værende, men først må jeg ha noe å forholde meg til, sa Strand til Drammens Tidende for en uke siden.

Veteranen har fått flere henvendelser den siste tiden, og vil neppe få problemer med å finne seg en ny klubb.

Abdi tilbake?

Strømsgodset jobber for øvrig med å hente tilbake Abdisalam Ibrahim på lån fra Manchester City neste sesong. Spilleren har vært klar på at han ønsker et nytt opphold i Drammen.

Ibrahim uttalte følgende til Drammens Tidende etter siste seriekamp mot Sandnes Ulf.

- Det er City som eier meg, men jeg håper å spille i SIF neste vår også. For min utvikling har dette oppholdet vært topp.

Jostein Flo bekrefter at Godset håper å komme til enighet med City om en ny leieavtale. I desember skal "Abdi" trene med den engelske storklubben, før det tas en avgjørelse om fremtiden hans. Engelske medier har den siste tiden skrevet at City ønsker å selge "Abdi", og den ikke alltid så etterrettelige tabloidavisen The Sun mener å vite at Norwich, Wigan og Everton er interessert. Dette er trolig løse rykter, uten rot i virkeligheten.

Flo har heller ikke hørt noe snakk om at "Abdi" skal selges.

LES ALT OM GODSET HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken