Sørum åpner for SIF-spill

Helsingborgs Thomas Sørum er klar for gamleklubben SIF.

Helsingborgs Thomas Sørum er klar for gamleklubben SIF. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Godset har diskutert mulighetene for å hente hjem Thomas Sørum (30). Veien ligger åpen hvis de klarer å bli enige med Helsingborg.

DEL

LIER: Lier-gutten har hatt en imponerende karrierekurve etter at han ble solgt til Haugesund for 250.000 kroner i 2009. I løpet av to og en halv sesong på Vestlandet banket Sørum inn imponerende 45 fulltreffere, noe som fikk Helsingborg til å betale sju millioner kroner i fjor sommer.Han forlot landet som en av Tippeligaens aller beste spisser, og for et drøyt år siden debuterte Sørum også på det norske landslaget.

Men karrieren på den svenske sørkysten har aldri tatt helt av for Sørum personlig, selv om han var med på å vinne både serie og cup i fjor. Det kan åpne for et klubbskifte i vinter.

LES MER: Sørum supercupmester med Helsingborg

Velkommen hjem

Odelsgutten har aldri lagt skjul på at Godset betyr mye for ham, og respekten fra trener Ronny Deila og sportssjef Jostein Flo er gjensidig.

For to år siden sa sistnevnte følgende om Sørum:
– Thomas har ikke spilt sin siste kamp for Godset.

Onsdag supplerte han med denne kommentaren:

– Thomas er alltid interessant for oss, på samme måte som Marcus Pedersen vil være hvis han ønsker seg hjem etter profflivet. Så kommer det selvsagt an på timing, økonomi og alt det der.

Jeg vil være interessert hvis disse ryktene stemmer. Som jeg alltid har sagt: Det er ingen klubb jeg heller har lyst til å lykkes i enn Strømsgodset. Thomas Sørum

Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro er Helsingborg villig til å selge Sørum i vinterens overgangsvindu. Ifølge hans agent Stig Lillejord aksepterte svenskene et bud fra en Tippeliga-klubb i sommer, men det var ikke aktuelt for Sørum.

– Flere klubber har henvendt seg til oss, men vi har ikke hørt noe fra Godset. Jeg er likevel sikker på at Thomas vil vurdere det kraftig om Godset kommer på banen, sier Lillejord.

Tippeligaens sølvvinner er orientert om Sørums situasjon. Etter hva Drammens Tidende erfarer har de sågar diskutert løsninger for å hente målsniken hjem.

LES PÅ DT+: SIF-suksess kan havne i bok

Smigret Sørum

Utfordringen er prislappen, all den tid Helsingborg ikke vil slippe Sørum gratis. Godset må nok ut med noen millioner for å få tilslag, hvilket de ikke har råd til.

Dermed står klubben i realiteten igjen med to alternativer:
1) Søke ekstern hjelp
2) Selge for å finansiere et kjøp

LES OGSÅ: Deila er fotballbyens supermann

Sørum er smigret av interessen fra Godset, men er samtidig profesjonell nok til å forholde seg til de resterende to årene av kontrakten med HIF.

– Det er kjempegøy hvis ryktene stemmer, men jeg har ikke hørt noe om dette. Egentlig er jeg innstilt på å fortsette her, men ting skjer raskt i fotball.

– Hva sier om du SIF kommer på banen med et tilbud?

– Jeg vil være interessert hvis disse ryktene stemmer. Som jeg alltid har sagt: Det er ingen klubb jeg heller har lyst til å lykkes i enn Strømsgodset.

LES FLERE NYHETER OM GODSET PÅ DT.NO

Artikkeltags