Talentpris til Iver Fossum

Iver Fossum, SIF, har fått Statoils talentpris.

Iver Fossum, SIF, har fått Statoils talentpris.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Iver Fossum (18) har spilt seg til fast plass på SIFs midtbane og debutert på U21-landslaget. Nå hedres han med Statoils talentpris for august.

DEL

DRAMMEN: Årets sesong har vært det definitive gjennombruddet for gutten fra Klokkarstua. Iver Fossum har spilt 20 kamper for Godset. 17 av dem fra start.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg har spilt. Det har vært veldig moro å få så mye tillit, og jeg føler jeg har gjort det bra. Så nå er det bare å fortsette ut sesongen. Det er en veldig hyggelig pris å få, så det setter jeg veldig stor pris på, sier Fossum.

Prisen kommer bare noen dager etter at det klart at attenåringen forlenget kontrakten sin med Strømsgodset ut 2017-sesongen.

LES OGSÅ: Stjerneskudd forlenger med SIF

Mer tillit med Nielsen

Unggutten legger ikke skjul på at trenerskiftet i Strømsgodset har vært positivt for hans karriere.

– Jeg har fått mer tillit under David, og jeg liker mye bedre måten vi spiller på. Mye kortere pasninger, og vi spiller gjennom midten. Det er fotball som jeg liker veldig godt, og som jeg vet Martin Ødegaard og Gustav Wikheim også liker veldig godt.

Fossum leverte nok en god kamp og scoret sitt tredje seriemål da SIF slo Bodø/Glimt 4–0 lørdag.

Midtbanespilleren er dermed den andre i Godset-troppen som får denne prisen i år. Tidligere i sesongen fikk Martin Ødegaard den samme prisen.

Huringen får pengene

Hver månedsvinner får 50.000 kroner som han eller hun kan gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Fossum velger å gi pengene til barndomsklubben.

- Pengene vil jeg gi til Huringen. En liten klubb som jeg spilte i til jeg var 14 år. De har betydd enormt mye. Det var jo der jeg spilte fotball, og det er mye fine folk der som hjalp meg i oppveksten, understreker Fossum.

LES OGSÅ: Kåret til månedens fotballtalent

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken