Gå til sidens hovedinnhold

Tre borteskritt tilbake for Godset

Artikkelen er over 6 år gammel

Godsets bortespøkelse viste seg på Åråsen torsdag kveld. Nå er drammenserne tilbake på 2011-nivå på bortebane.

DRAMMEN/LILLESTRØM: Én seier og tre tap var fasiten for Strømsgodset på bortebane da Tippeligaen tok sommerferie for tre år siden. Det gjorde drammenserne til ligaens tredje dårligste bortelag.

Etter å ha blitt kontret i senk mot Lillestrøm torsdag er Godset-gjengen igjen borte på bortebane. I sølvsesongen 2012 og gullsesongen 2013 tok de henholdsvis ni og 13 poeng før sommerens spillefri.
 
LES OGSÅ: Godset-Marius møtte gamle lagkamerater

Smilende Nielsen

To stygge 3-0-tap. Først mot Vålerenga i begynnelsen av mai, så mot kanarifuglene torsdag kveld. SIF har kun kassert inn fem poeng på seks bortekamper så langt.

– Vi har ikke noe god rekord på naturgress borte. Vi må finne en løsning på det, sier trener David Nielsen. Mens de gule fra Lillestrøm løftet hendene i været og takket jublende hjemmefans, kikket de fleste SIF-spillerne ned på skotuppene idet de tuslet ut av Åråsen torsdag.

Men det gjorde ikke David Nielsen. Treneren smilte og la armene rundt Martin Ødegaard (15) mens han sa noe, som fra avstand så ut som å være noen oppløftende ord.

LES OGSÅ: Fotballmunk på rom 423 på ubestemt tid

LSK var effektive

Godsets nye hovedtrener satset igjen med 15-åringen fra start. Ødegaard var fantastisk i 2-1-seieren over Haugesund. Nielsen ville bygge det offensive spillet rundt  Derfor startet Thomas Lehne Olsen sin første eliteseriekamp på nesten ett år. Spissen skulle gi Martin Ødegaard bedre rom slik at han kunne spille enda mer på sine kreative strenger.

Strømsgodset hadde mye ball, men klarte ikke score, selv om nevnte Thomas Lehne Olsen fikk en kjempesjanse i 1. omgang etter et flott gjennomspill av Iver Fossum.

Rutinerte Lillestrøm på sin side var dødelig effektive. SIF ble hardt straffet for sine personlige feil. David Nielsen forteller at han var fullstendig klar over at kampbildet kunne bli akkurat slik. Likevel var han fornøyd med veldig mye, selv om det ble tre vonde mål imot.

– At vi kan reise bort med et så ungt lag og dominere en bortekamp på den måten vi gjør. Det er jeg veldig, veldig fornøyd med, forklarer David Nielsen.

LES OGSÅ: – Deila snakket seg til Celtic-jobben

Fortsatt serietoer

Da Peter Kovacs ble byttet inn for Thomas Lehne Olsen i det 55. minutt, hadde Strømsgodset spilt de siste 31 minuttene med Tokmac Nguen (20), Lehne Olsen (22), Iver Fossum (17) og Martin Ødegaard (15) som de fire offensive. (Øyvind Storflor ble satt ned på back etter at Lars-Christopher Vilsvik måtte kaste inn håndkleet halvveis i 1. omgang).

Det ble litt for lett mot Frode Kippe og co. LSK-forsvaret har til sammen 420 Tippeligakamper bak seg, mens Godsets fire offensive har 34.

– Kan hende det er for vågalt, men det spiller ingen rolle. Jeg synes vi dominerer. Det er ikke på grunn av ungguttene vi taper kampen, sier David Nielsen.

Nå skal Godset jobbe med å jage bort bortespøkelset til Tippeligaen starter opp igjen i begynnelsen av juli. Og det er ingen grunn til å svartmale noe ennå. SIF beholder 2.-plassen idet den norske serien tar VM-pause.

LES OGSÅ: Tunge dager for Godset-supporternes sjef

Kommentarer til denne saken