DRAMMEN: Marius Høibråten (20), Gustav Valsvik (22), Kim André Madsen (26) og Jørgen Horn (28).

Alle fire er i skrivende stund for solide midtstoppere i eliteserien å regne.

Men bare to av dem kan spille om gangen, og når Jørgen Horn er tilbake neste uke, kan det gi hodebry for trenerteamet i Strømsgodset.

LES OGSÅ: Kovács klar for Sarpsborg 08

– Som i løvens hule

For mange trodde nok at Madsen og Horn skulle være det foretrukne stopperparet, også etter at de var tilbake fra hvert sitt skadeavbrekk. Den oppfatningen deler ikke de to yngste bautaene hos blåtrøyene.

– Utad har det kanskje virket som om Kim André og Jørgen er førstevalget, men både jeg og Marius er innstilt på at vi vil kapre de plassene. Innad er det en helt åpen kamp om posisjonene, sier Gustav Valsvik.

Sogningen danner en duo i midtforsvaret med Madsen mot tsjekkiske Mladá Boleslav på Marienlyst torsdag kveld. Det betyr at 20 år gamle Høibråten, som har startet 14 av 22 SIF-kamper i år, og senest i Tsjekkia forrige uke, er henvist til benken. Ikke fordi han gjorde seg bort på noen måte, men fordi kampbildet trolig blir annerledes.

– Vi forventer at de slår langt mot Lukáš Magera. Derfor trenger vi hodestyrken til Valsvik, samtidig som Madsens hurtighet er viktig, forklarer SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

LES OGSÅ: — Stor sjanse for MIF-spill

— Kan ikke grine

Høibråten selv har forståelse for avgjørelsen. Samtidig legger han ikke skjul på at det er kjedelig å spille godt, uten å få fornyet tillit.

– Det er surt og bittert, men jeg kan ikke legge meg ned og grine, sier Høibråten.

Romerikingen sier han var fullstendig klar over den tøffe kampen om plassene da han valgte Godset høsten 2013.

– Det var som å gå inn i løvens hule, gliser han, og legger til at konkurransen gjør at han stadig tar nye steg, også på trening.

LES OGSÅ: Drammensernes drømmemøte i Melbourne ryker

Bruker de som presterer

Kim André Madsen synes det er hyggelig at hans to yngre lagkamerater har stått fram de siste månedene, selv om det betyr at det kan bli mindre spilletid utover høsten. Foreløpig har Oslo-gutten nytt godt med tillit etter fotskaden. Eventuelle perioder på benken er ikke noe han ofrer mye tankekraft.

– Jeg har ikke hatt det problemet enda, og håper ikke det kommer, smiler han.

Men ingen er trygge under Ingebretsens ledelse. SIF-treneren sier han ikke har problemer med å benke noen av de fire – selv ikke kaptein Jørgen Horn.

– Nei, jeg bruker de spillerne som presterer, jeg.

Nøkkelspillere tilbake

Prestere må i alle fall Strømsgodset torsdag kveld, skal det bli avansement til tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. 2-1-seier i Tsjekkia gir et svært godt utgangspunkt. Nesten litt i overkant, ifølge Ingebretsen.

– De er et godt lag, og vi slår dem én av ti ganger borte. Heldigvis hadde vi den ene gangen forrige uke, så nå må vi prøve å fullføre jobben hjemme.

Milan Baroš var med på flyet som landet på Torp onsdag. Det var også nøkkelspiller Jiří Skalák, som er tilbake.

LES OGSÅ: Tidligere Liverpool-spiss med til Norge