Gå til sidens hovedinnhold

- Vi tar fullstendig avstand fra rasisme

Artikkelen er over 5 år gammel

Lederen av GodsetUnionen sier hetsingen av Flamur Kastrati er helt uakseptabel.

DRAMMEN: - Vi i GodsetUnionen tar fullstendig avstand fra rasisme og den type oppførsel. Det hører ikke hjemme noe sted. Folk burde tenke seg om to ganger før de begynner å lire av seg edder og galle og ta en pust i bakken, for det er ikke spesielt pent mye av det som har kommet ut, sier en klokkeklar Thor Arne Hanssen til Drammens Tidende.

I fredagens Drammens Tidende forteller Flamur Kastrati at han mottok rasistiske meldinger og hets etter at han ble utvist i serieåpningen mot Brann i begynnelsen av mars.

Strømsgodset-spilleren forteller at det var sårende og vondt å lese flere av meldingene. 24-åringen understreker at han må tåle kritikk, men at flere av tilbakemeldingene var langt over streken.

Kantspilleren er ferdig med saken, men håper historien fører til en debatt, som igjen gjør at andre spillere og barn og unge slipper å oppleve det samme.

Kastrati og Strømsgodset ønsker å ta et oppgjør med det de mener er et økende og alvorlig samfunnsproblem.

Ber folk om å skjerpe seg

Kastrati mottok tekstmeldinger på mobiltelefonen og på ulike sosiale medier. Ifølge Kastrati ble han mest hetset av folk han mener ikke har peiling på fotball.

Men også enkelte av Godsets egne supportere kom med meldinger ingen mennesker fortjener å høre.

- For oss i GodsetUnionen er det ikke akseptabelt med rasistiske meldinger og den type oppførsel. Det her synes jeg absolutt ikke er bra, sier GU-leder Thor Arne Hanssen.

Strømsgodset valgte å fjerne ett innlegg på klubbens offisielle Facebook-konto.

I etterkant av Brann-kampen gikk Thor Arne Hanssen inn på ulike nettsteder og kommentarfelt hvor fansen pleier å diskutere klubben og lagets prestasjoner. Der ba han folk om å skjerpe seg, og tenke nøye igjennom hva de skriver. Det mener han har hjulpet noe.

- Hva tenker du om at supportere du selv er leder for også har vært med på dette?

- Folk blir veldig engasjerte og folk blir skuffet når laget taper og vi ikke presterer. Det er derfor jeg sier folk må ta seg en pust i bakken og tenke igjennom hva de gjør, hvilke konsekvenser det kan få, svarer han.

Kan bli utestengt

Internt i GodsetUnionen er det ingen som har blitt straffet for å ha sendt rasistiske meldinger til Kastrati.

Hanssen sier det alltid vil være vanskelig å finne ut hvem som er de skyldige. I debattforumene er det flere som ikke er medlem av GU, eller som ikke bruker eget navn når de ytrer seg.

Supporterklubben har likevel et tydelig regelverk. Thor Arne Hanssen mener styret ikke er redd for å ta affære hvis det trengs.

For noen år siden ble en av supporterklubbens medlemmer utestengt etter rasistiske tilrop til en av motstanderlagets spillere. Hadde det skjedd én gang til ville vedkommende blitt utestengt av GU for godt.

- Vi er veldig klare på akkurat det punktet der, spesielt når det gjelder rasisme, sier GodsetUnion-lederen.

 

Kommentarer til denne saken