DRAMMEN: Avtalen trer i kraft fra 1. januar 2012, men bergenserne ønsker å få Nordkvelle til klubben allerede nå. Etter hva Drammens Tidende erfarer har Brann sjekket med Strømsgodset hva det vil koste å kjøpe fri 25-åringen fra de siste månedene av kontrakten, men kravet er foreløpig altfor høyt.

Del på Facebook

Brann skal være villig til å betale toppen 300.000 kroner for Nordkvelle, men SIF vil ha minst det dobbelte for å selge til en medaljekonkurrent. Dermed blir Nordkvelle værende i SIF ut sesongen, med mindre klubbledelsen firer på kravet. Brann har ingen intensjoner om å øke sitt bud.

LES OGSÅ: Spillet om Nordkvelle

Taus Flo

- Dette må jeg først ta med Brann. Jeg kan ikke si noe, uttaler Jostein Flo.

Fredrik Nordkvelle har slitt benken i Strømsgodset de siste månedene, og trener Ronny Deila har tidligere anklaget  midtbanespilleren for å ha feil fokus. Klubben vil likevel ikke slippe ham til Brann på nåværende tidspunkt, til tross for at de har budsjettert med et salg. Etter hva Drammens Tidende erfarer vil SIF spare inn omlag 300.000 kroner i lønn og arbeidsgiveravgift dersom de kvitter seg med Nordkvelle før overgangsvinduet stenger.

LES OGSÅ: Strømsgodset håper å unngå salg

- Er det hensiktsmessig av SIF å tviholde på en spiller som sliter benken når dere har budsjettert med et salg?

- Godt spørsmål. Vi får se hva det blir til, svarer Flo.

En annen ting SIF må ta hensyn til i denne saken er at Nordkvelles gamleklubb Pors Grenland har kontraktsfestet prosenter ved et videresalg.

Medisinsk test

Fredrik Nordkvelle må gjennom en medisinsk test før han formelt blir klar for Brann, men spillerens agent Stig Lillejord bekrefter overfor Drammens Tidende at de er blitt enige om en treårskontrakt fra 1. januar. Han vil ikke spekulere om det blir en overgang allerede i sommer.

- Der har ikke vi så sterk påvirkning. Fredrik vil uansett stå på for fullt ut kontrakstiden i SIF, sier Lillejord, som påpeker at Nordkvelle er svært glad for sin tid i Strømsgodset.

Drammens Tidende var i kontakt med Nordkvelle tidligere i dag, men han har fullt fokus på kveldens kamp mot Fredrikstad og ønsket derfor ikke å kommentere overgangen til Brann.

Fredrik Nordkvelle kom til Strømsgodset fra Pors Grenland for 250.000 kroner i 2007, og telemarkingen har hatt en formidabel utvikling i Drammen. Denne sesongen har imidlertid vært meget skuffende, og lysluggen har vært mye ut og inn av laget. I vinter ville Rosenborg kjøpe Nordkvelle for rundt to millioner kroner, men SIF avslo to bud fra trønderne. Viking har også vist konkret interesse for Nordkvelle, men spilleren avslo det første kontraktsforslaget - som også ble det siste. Danske Randers har også vært på banen, men valget falt altså på Brann og Bergen.