Toppkamp i Drammen

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det ble poengdeling på Marienlyst etter toppkampen mellom Strømsgodset og Rosenborg.

DEL

DRAMMEN: Søndagens oppgjør mellom Strømsgodset og Rosenborg ble av mange omtalt som årets seriefinale grunnet lagenes tabellposisjon, til tross for at det gjenstår 11 serierunder.

LES KAMPREFERAT HER

Men kampen inneholdt likevel det meste en seriefinale kan inneholde. Flere mål, flust av sjanser og to supporterklubber på hver sin side som febrilsk forsøkte å overdøve hverandre.

Hjemmelaget dro imidlertid fordel av akustikken, men også i sjanseproduksjonen var det de blå som lå i føringen. Likevel var det bortelaget som skulle få den første nettkjenningen da RBK-stopper Tore Reginiussen raget høyest i lufta og satte inn 1-0.

Men mens bortesupporterne i klokkesvingen jublet så det kokte etter, ble temeperaturen umiddelbart kjølt ned da tidligere RBK-spiller Øyvind Storflor spiller igjennom til Ola Kamara, som trillet ballen pent og pyntlig under keeper Daniel Ørlund. På ett minutt ble det imidlertid balanse i regnskapet.

Eliteseriens topplag gikk til pause med én nettkjenning hver.

Så startet rabalderet etter hvilen.

Muhammed Keita blir felt på drøye 20 meter, og Storflor lader kanonen. Med høyrebeinet lemper han ballen i Beckham-stil over forsvarsmuren og utagbart bak RBK-keeperen. Godset var nå i føringen.

Like etterpå er Stefan Johansen frampå med farten, snapper opp ballen og løper én mot én mot keeper Ørlund. Det som alle trodde ble en ny Godset-scoring viste seg i stedet å treffe stolpen bak nettveggen.

Så snur kampbildet i noen minutter. Nok til at bortelaget rekker å være frampå til å redusere ved John Chibuike.

Men temperaturen fortsatte, og spillet bølget begge veier. Godset for det meste i føringen.

På overtid kommer nyisgneringen Flamur Kastrati inn i løpene fart og setter ballen i mål, i det som nesten samtlige på Marienlyst trodde skulle bli kampens avgjørende scoring. Men assistentdommeren ville det annerledes, og heiste opp flagget, til stor pipekonsert fra de over 7000 tilskuerne som fant veien til Marienlyst denne kvelden.

Men flere mål ble det ikke, og det er fremdeles Rosenborg som topper tabellen, to poeng foran Godset.

LES OGSÅ: Godset signerer midtbanetalent

SE FLERE KAMPBILDER I BUNN AV SAKEN

MÅL

0 - 1 ved Tore Reginiussen etter 31 minutter: Tobias Mikkelsen slår et langt frispark helt ute fra venstrekanten, og denne gangen er det Reginussen som rager høyest og klarer å sette ballen i mål fra fem meter. Dermed er det serielederne som har tatt ledelsen i Drammen.

1 - 1 ved Ola Kamara etter 33 minutter: Øyvind Storflor slår en nydelig bue av en pasning bak forsvaret og inn til Kamara som trer ballen mellom beina og utlikner umiddelbart! 1-1 mellom Godset og Rosenborg!

2-1 ved Øyvind Storflor etter 54 minutter: Hvem andre er det ikke enn Øyvind Storflor som lader trønderkanonen og smadrer det frisparket fullstendig utagbart for Ørlund og i mål! 2-1 til Strømsgodset.

2-2 ved John Chibuike etter 72 minutter: Alexander Søderlund header et innlegg fra venstre tilbake til innbytter Chibuike som klinker til i krysset fra 10 meter, og vi er like langt igjen!

 

Artikkeltags