Godset gikk på årets første tap

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Drammenserne tapte 1-0 mot russiske Spartak Moskva lørdag ettermiddag.

  DEL

  TYRKIA: Etter tre spilte treningskamper hadde Strømsgodset fortsatt til gode å tape i 2015, men i lagets tøffeste utfordring så langt, ble det 1-0 tap for det russiske storlaget Spartak Moskva.

  Bugge Pettersen storspilte

  Russerne scoret allerede etter noen få minutter, men målet ble annulert for offside. Spartak Moskva var best de første ti-femten minuttene, men Godset justerte seg inn og fulgte deretter opp med en veldig bra halvtime mot et strukturert og temposterkt lag.

  DTTV: Hør hva trener David Nielsen og Martin Rønning Ovenstad mener om kampen i videovinduet øverst.

  Trener David Nielsen mente drammenserne ikke var i nærheten i starten, men han er veldig fornøyd med hvordan laget forbedret seg utover i 1. omgang.

  - Vi presser dem. Iver (Fossum) treffer stangen og det bør være 1-1 til pause, sier han.

  Med russernes landslagssjef Fabio Capello på sidenlinjen, viste Espen Bugge Pettersen hvor viktig han kommer til å bli for Strømsgodset kommende sesong. Keeperen fra Tønsberg vartet opp med hele ni redninger.

  Spartak produserte i alt ti sjanser. Den tidligere Molde-keeperen skal ha en stor del av æren for at Godset tapte med kun ett mål.

  Fossum traff stolpen

  Kampen var kun fem minutter gammel da Lars-Christopher Vilsvik felte en fotrapp Quincy Anton Promes, men Espen Bugge Pettersen reddet både straffen til Yura Movsisyan og returen.

  Etter det leverte de marineblå en bra periode. Det kom derfor nesten litt ut av det blå da Quincy Anton Promes banket ballen i tverrliggeren fra rundt 20 meter etter 29 minutter. Fem minutter senere var det Strømsgodsets tur til å treffe treverket.

  Iver Fossum dro seg først fint til høyre før han sendte i vei et bra skudd mot lengste stolpe. Uheldigvis hadde ikke huringen marginene på sin side.

  Scoret på sin andre straffe

  To minutter ut i 2. omgang fikk Spartak Moskva sin andre straffe etter at en av russerne gikk ned i feltet i en duell med Martin Rønning Ovenstad.

  Kaptein Dmitry Kombarov satte straffen sikkert i mål.

  Etter scoringen tok Spartak Moskva kommandoen og styrte det meste av det som var igjen av kampen på Maxx Royal Sport Center i tyrkiske Belek.

  Godset lot mange av lagets nye og unge spillere få sjansen utover i omgangen. Det var med på å sette sitt preg på kampen mot et voksent og erfarent lag fra Moskva.

  - Vi møter et veldig godt lag, men vi prøver, og har noen bra kombinasjoner, sier Martin Rønning Ovenstad.

  Tar med seg opplevelsen

  Tidligere i år har de marineblå møtt Dinamo Zagreb (0-0), Hammarby (3-1-seier) og CSKA Sofia (2-1-seier). Rønning Ovenstad mener de møtte et enda bedre lag lørdag.

  - Var dette noen knepp opp?

  - Ja, det er det ikke tvil om. Dette var det beste laget og det er kanskje det beste laget vi kommer til å møte i preseason - så det var en veldig god match og vi fikk kriga mye, så får vi bare ta med oss den opplevelsen her, foteller 20-åringen som spilte 80 minutter sentralt på Godsets midtbane.

  PS! Drammens Tidende forsøkte å få noen ord med Russlands landslagssjef Fabio Capello etter kampen. Italieneren stilte villig opp på bilder med fansen, men ville ikke la seg intervjue av en lokalavis fra Norge.

  Du kan også lese mer om kampen på dt.no søndag og i mandagens papiravis.

  Send inn tekst og bilder «

  Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

  Artikkeltags