Godset gir Nielsen jobben

Prøvetiden er over. David Nielsen blir hovedtrener i Godset på permanent basis. Her fra tirsdagens trening på Arena National i Bucuresti. Onsdag skal han forsøke å lede laget til det som vil bli en sensasjonell triumf mot Steaua.

Prøvetiden er over. David Nielsen blir hovedtrener i Godset på permanent basis. Her fra tirsdagens trening på Arena National i Bucuresti. Onsdag skal han forsøke å lede laget til det som vil bli en sensasjonell triumf mot Steaua. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sju ukers prøvetid var nok til å overbevise ledelsen. David Nielsen (37) blir hovedtrener i Godset på permanent basis.

DEL

ROMANIA: Tirsdag ettermiddag ankom Strømsgodset den rumenske hovedstaden med en chartermaskin fra Widerøe.

Fem timer etter landing møtte David Nielsen til pressekonferanse på nye storstilte Arena National, før han ledet laget gjennom en lett økt på banen der Europaliga-finalen ble spilt i 2012.

Det var hett i Bucuresti – akkurat som hjemme. Men Nielsen ser ut til å holde hodet kaldt før onsdagens svært vanskelige returoppgjør i Mesterliga-kvalifiseringen. Steaua vant 1–0 i Drammen. Oppgaven blir med andre formidabel i det som forventes å bli en rumensk trykkoker.

LES OGSÅ: - Det vil være mye spenning i luften

Tre eller fire år

David Nielsen går til oppgjøret vel vitende om at han har full støtte i klubben. Drammens Tidende vet at 37-åringen kommer til å få trenerjobben på permanent basis. Det skal være snakk om en kontrakt på tre eller fire år. Selve signeringen vil skje i løpet av kort tid.

Tirsdag ønsket ikke Nielsen å uttale seg om den nye kontrakten fordi han ønsker å ha fullt fokus på kampen mot Steaua.

Det var spillernes ønske at dansken overtok da Ronny Deila ble Celtic-manager i begynnelsen av juni. De ønsket ingen annen løsning – og fikk viljen sin. Nielsen har imponert med tilstedeværelse, tydelighet og positive energi siden han kom til SIF foran sesongen.

Treningsfeltet har vært hans arena i 2014 – mens Deila i stadig større grad tok et steg til siden.

LES OGSÅ: Disse er med i troppen mot Steaua Bucuresti

Interne diskusjoner

Innad i klubben har det imidlertid ikke vært like unison enighet. Drammens Tidende vet at den gamle spissrebellen har hatt sine skeptikere i styre og stell. Det har vært noen diskusjoner, og derfor var det helt naturlig for klubben å tilby ham jobben på midlertidig basis.

Godset ga Nielsen en slags prøvetid. I løpet av denne sju ukers perioden har han ledet laget til tre seire og to tap i Tippeligaen, samt 0–1 mot Steaua i Mesterliga-kvalifiseringen.

Nå er prøvetiden over. SIF-ledelsen trenger ikke flere bekreftelser. De er overbevist om at David Nielsen er mannen som skal føre arven videre. Han har gått til verks på en måte som også har overbevist skeptikerne.

Sportssjef Jostein Flo ønsker ikke å bekrefte hvorvidt Nielsen-avtalen er i boks, men legger ikke skjul på at de er fornøyd med jobben han gjør. Nielsen har også fått støtte på overgangsmarkedet i sommer. Gustav Valsvik og Bassel Jradi er hans signeringer. Jobben med å forme «nye» SIF er godt i gang.

LES OGSÅ: - Steaua skyr ingen midler

Vanskelig jobb

Nielsen ønsker som nevnt ikke å prate om inngåelse av ny kontrakt på nåværende tidspunkt, men treneren deler gjerne opplevelsene fra de første ukene i sjefsstolen.

Å etterfølge legenden Deila blir som «å hoppe etter Wirkola» i Drammen. Nielsen vil hele tiden bli målt opp mot forgjengerens prestasjoner – og spillestil. Deila har en posisjon i Drammen som ikke er lett å leve opp til.

– Du får ikke vanskeligere jobb enn å overta etter Deila i Godset, fastslår Nielsen.

Han trigges av å gjøre det bedre. Og på sin måte. Nielsen vil ikke at Godset skal bli en Deila-kopi under hans ledelse.

– Jeg vil aldri i verden få den tiden som Ronny gjorde til å bygge opp laget. Derfor er dette den aller tøffeste perioden.

LES OGSÅ: - Den største utfordringen noensinne

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags