Disse er ønsket i Godset

SIF-AKTUELL: For et par år siden ble Anders Konradsen (20) linket til italienske Sampdoria, uten at det førte til noe konkret. Nå er Bodø/Glimts midtbanetalent aktuell for Strømsgodset.

SIF-AKTUELL: For et par år siden ble Anders Konradsen (20) linket til italienske Sampdoria, uten at det førte til noe konkret. Nå er Bodø/Glimts midtbanetalent aktuell for Strømsgodset. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Anders Konradsen (20) fra Bodø/Glimt og Manchester City-duoen Abdisalam Ibrahim (19) og Omar Elabdellaoui står alle på ønskelisten til Strømsgodset.

DEL

STRØMSGODSET: Usikkerheten rundt flere av SIFs midtbanespillere tvinger sportssjef Jostein Flo til å finsikte aktuelle erstattere.

André Hanssen har allerede fått beskjed at kontrakten ikke forlenges, mens Jason Morrison er høyaktuell for en overgang til Leeds United. I tillegg stålsetter Strømsgodset seg for et nytt bud fra Rosenborg på Fredrik Nordkvelle, selv om det foreløpig ikke er noen ny bevegelse i den saken
.
Sportssjefen vil som vanlig ikke kommentere hvilke kandidater han jobber med, men etter hva Drammens Tidende erfarer står Bodø Glimt-talentet Anders Konradsen høyt på ønskelisten. En mulig leieavtale med Abdisalam Ibrahim og/eller Omar Ellabdellauoi fra Manchester City er også et alternativ som diskuteres på SIF-huset.

SE INTERVJU MED ABDISALAM IBRAHIM DEN FØRSTE SOMALIER TIL Å SPILLE I PREMIER LEAGUE


 

Spennende talent

Konradsen er en spiller som Strømsgodset har fulgt lenge, og som trener Ronny Deila svært gjerne vil ha til klubben – uavhengig av hva som skjer med Morrison og Nordkvelle.

20-åringen scoret ni mål fra sin indreløperposisjon i 1. divisjon sist sesong, og han betegnes som et særdeles spennende talent. Konradsen har vært en typisk indreløper i 4-3-3 i Glimt, men kan også bekle andre offensive posisjoner.

Utfordringen til SIF er at unggutten har ett år igjen av kontrakten, og han må i så fall kjøpes fri fra kontrakten. Klubber som Aalesund, Fredrikstad og Tromsø er også på banen, og tidligere denne uken var Konradsen sågar på besøk hos nettopp Aalesund. I november trente U 21-landslagsspilleren med Rosenborg, men han skal ikke være aktuell for en overgang dit.

SIF signerte nylig angriperen Stefan Johansen (19) fra Bodø/Glimt, og han er godt i gang med operasjon overtalelse.

– Vi har gått gradene sammen i Glimt og er gode kompiser. Jeg har pratet med Anders om SIF, sier Johansen.

– Betyr det noe for ham at du allerede er på plass i SIF?

– Det er nok et stor pluss og kan ha en påvirkning, men er nok ikke avgjørende, svarer Johansen.

Drammens Tidende lyktes ikke å få en kommentar fra Konradsen i går.

Ny leieavtale

SIF håper også å komme på banen vedrørende en leieavtale med den norske Manchester City-duoen Abdisalam Ibrahim og Omar Ellabdellauoi. Ronny Deila og Jostein Flo pratet med 19-åringene da de besøkte samarbeidsklubben i november, men foreløpig er det usikkert om talentene skal leies ut, eventuelt hvor de skal leies ut.

SIF er uansett i god posisjon med tanke på det gode forholdet de har utviklet til den engelske toppklubben.Fjellhamar-gutten Abdisalam Ibrahim seniordebuterte for Citys i FA-cupen mot Scunthorpe i januar, og den defensive midtbanespilleren fikk sin ligadebut som innbytter mot Liverpool på tampen av forrige sesong.

Ibrahim minner mye om Patrick Vieira i spillestilen, og spås en lysende fremtid på fotballbanen. Det samme gjør Omar Ellabdellauoi, selv om den tidligere Skeid-spilleren ikke har kommet like langt i utviklingen som sin landsmann. Ellabdellauoi er primært indreløper, og betegnes som en holdningssterk spiller med gode ferdigheter og god fotballforståelse.

Om det er aktuelt å hente inn begge de to talentene på lån er heller tvilsomt, all den tid SIF allerede har en løpende leieavtale med Citys midtbanetalent Mohammed Abu.
 

Artikkeltags