En telefon fra SIF-keeperen fikk Abu tilbake

Larsen Kwarasey (t.h) har bidratt til at Abu igjen blir å se i Godset-trøya.

Larsen Kwarasey (t.h) har bidratt til at Abu igjen blir å se i Godset-trøya. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Etter kampen mot Molde ringte Adam Larsen Kwarasey for å få Abu tilbake til Godset.

DEL

DRAMMEN: Adam Larsen Kwarasey har akkurat forlatt Aker stadion etter 1–2 tapet mot Molde i serieåpningen forrige fredag. På vei bort til hotellet tar Strømsgodsets målvakt opp telefonen og ringer Mohammed Abu i Tyskland.


Larsen Kwarasey ville høre hvordan kameraten har det i Eintracht Frankfurt. Abu har fortsatt ikke fått spille en kamp for det tyske laget og synes situasjonen er vanskelig. Da spør Adam om 20-åringen kunne tenke seg å komme tilbake til gutta i Drammen.

– Det ville jeg gjerne, jeg trivdes så bra i Godset, forteller Abu, som bekrefter historien.

FØLG KAMPEN MELLOM SIF - VIF DIREKTE FRA KL. 18.00 HER

Tok initiativet

Adam Larsen Kwarasey måtte mase litt, men fikk etter hvert Abu til å ta initiativet. Midtbanespilleren forteller at han selv tok kontakt med både Manchester City, som eier han, Eintracht Frankfurt hvor han var på lån og Strømsgodset. Han ville tilbake til SIF.

Siden har prosessen gått uhyre fort. I går ettermiddag signerte midtbanejuvelen papirene. Senere på kvelden ble han klar til dagens kamp mot Vålerenga.

Godsets målvakt vil på ingen måte ta æren for at 20-åringen, som kom til SIF sommeren 2010 og som var utrolig viktig for laget i fjorårets sesong, nå er tilbake på Marienlyst.

– Men jeg tok nok en telefon som viste seg å bli veldig viktig, sier Larsen Kwarasey. Han og Abu spiller begge for landslaget til Ghana og var romkamerater under Afrikamesterskapet.

LES OGSÅ: Håper å fylle Marienlyst på første hjemmekamp

LES OGSÅ:Deila åpnet huset for Abu i 2010

Savnet SIF

Mohammed Abu var i perlehumør under gårsdagens trening på Marienlyst. Han er svært lettet og tilfreds for å være tilbake blant gamle kjente.– Jeg er veldig glad. Jeg har savnet Strømsgodset, forteller 20-åringen.

Adam Larsen Kwarasey forteller at det var kjempestemning når Abu møtte de andre spillerne.

– Du merket det på alle. Alle er glade for å ha han tilbake, sier målvakten. Razak Nuhu var en av de som var ekstra glad for å se igjen unggutten. Godset-backen bodde sammen med Abu før han forlot Drammen. Noe av det første han gjorde da han hørte kompisen var på vei tilbake var å gjøre klar senga hans.

– Det har vært ensomt uten Mohammed. Det er supert å ha han tilbake, sier Nuhu.

LES OGSÅ: Tidligere SIF-spiller Marcus Pedersen gruer seg til å møte gamlelaget som motstander

På lån til 30. juni

I løpet av de siste dagene har Strømsgodset jobbet på spreng for å få i stand en leieavtale med Manchester City. SIF har nå tatt over leieavtalen til Eintracht Frankfurt, som varer til 30. juni. Etter denne datoen er det usikkert hva som skjer videre med Abu.

I hele vinter har Ronny Deila og co. jobbet for å finne en som kan fylle tomrommet til midtbanejuvelen. Nå har de endt opp med det aller beste; Abu.

Gårsdagen var lang for unggutten. Han landet på Gardermoen tidlig på morgenen, så bar det til Drammen hvor han signerte papirene og deltok på trening. Da han seint på kvelden dro innom en butikk på Strømsø for å fikse seg SIM-kort til mobiltelefonen fikk han beskjed om at han var spilleklar til kampen mot VIF.

– Det er helt fantastisk. Det er herlig å være tilbake, sier han og gliser.

LES FLERE SIF-NYHETER HER
 

Artikkeltags