Gå til sidens hovedinnhold

Enig med SIF

Artikkelen er over 9 år gammel

Peter Kovacs (33) er enig med SIF om en toårskontrakt, og blir Godset-spiller igjen dersom han består legesjekken i neste uke.

DRAMMEN: Det bekrefter Jostein Flo, SIFs sportssjef.Drammens Tidende skrev før jul at Strømsgodset var i ferd med å hente Peter Kovacs tilbake. På lille julaften ble den ungarske veteranspissen offisielt løst fra kontrakten med belgiske Lierse. Dermed lå alt klart for et comeback i SIF.

– Peter Kovacs er SIF-spiller så sant han består legesjekken i neste uke, og det går sikkert greit, sier Flo, som legger til at Godset og Kovacs er enige om en toårskontrakt.

Kovacs går gratis fra Lierse til SIF.

– Hvorfor velger dere å signere Kovacs igjen?

– Vi trenger alternativer på topp. Kovacs er en helt annen spillertype enn de andre spissene vi har i stallen, sier Flo.

Andre SIF-spisser i stallen er Ola Kamara, Eirik Markegård, Adama Diomande (ny, Hødd), Bardh Shala (ny, Skeid) og Colin Nkee.

LES OGSÅ: Shala gleder seg til Godset-eventyret

SIFs sportssjef sier at Kovacs selv skal stå på for å kjempe seg til plass på laget, men at den storvokste spissen kan tilføre laget rutine og fysisk styrke – når det trengs.

– Her kan det være snakk om noen faser i kamper der vi nettopp kan trenge en type som Kovacs – som på slutten av matcher på offensiv og defensiv dødball, kommenterer Flo.

Kovacs fikk utvilsomt et stempel som  en kontroversiell spiss etter mange år i norsk fotball, og spesielt etter  episoden da han scoret for Odd på en skadet Håkon Opdal (Brann-keeper). Mange SIF-supportere har på forskjellige nettforum kritisert en eventuell Kovacs-overgang.

– Kovacs var vel ikke helt heldig med den Opdal-episoden, og har sikkert lært av det. Men husk at Kovacs er en duellspiller – en maskin. Og etter min mening kunne han vært enda tøffere, melder Flo.

I 2006 og 2007 scoret Kovacs 22 mål på 53 kamper for Godset, før han gikk til Odd Grenland.

PS! Midtbanespilleren Lars Iver Strand (28) har skrevet under på en ettårskontrakt med SIF, og ifølge Flo så har han bestått legesjekken.
– Strand er nyoperert i ankelen. Det gjelder bare å komme seg etter den, sier Flo.

LES OGSÅ: Adam Larsen Kwarasey kobles til Queens Park Rangers

Kommentarer til denne saken