DRAMMEN: Godset hadde ikke tapt en seriekamp hjemme på Marienlyst siden juni 2011 (Molde vant 1-0), men det var før lørdagens oppgjør mot Vålerenga.

Oslo-laget straffet drammenserne hardt ved å score på to av sine tre store sjanser i løpet av matchen. Dermed stoppet den imponerende hjemmestatistikken til Strømsgodset på 46 strake kamper uten tap.

Etter lørdagens 2-0-nedtur er Vålerenga blitt Strømsgodsets marerittmotstander, i hvert fall denne sesongen. Da lagene møttes til treningskamp på Gamle gress i mars vant Vålerenga hele 6-1, og i mai vant gutta fra Oslo 3-0 på Ullevaal.

Sjanse før minuttet

Men Peter Kovacs hadde en stor mulighet til å gi drammenserne ledelsen allerede før det var spilt ett minutt. Spissen kom alene med keeper, men avslutningen fra skrått hold gikk rett på Michael Langer.

Godset var klart best de første ti minuttene, men etter 14 minutter satte Ghayas Zahid inn kampens første mål etter pasning fra Rasmus Lindkvist. Ingen av SIF-forsvarerne var tett nok på Zahid som dermed fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 fra bakre stolpe.

Det gikk kun fem minutter før VIF sjokkerte hjemmefansen nok en gang. En bra slått dødball av kaptein Christian Grindheim traff toppscorer Vidar Örn Kjartansson som altfor enkelt fikk sette inn Vålerengas andre for kvelden. Faktisk var det ingen i Godset som fulgte islendingen.

Da blir det ikke enkelt for keeper Adam Larsen Kwarasey. SIF-forsvarerne må ta begge målene på sin kappe.

Offensive bytter

Lars-Christopher Vilsvik hadde en kjempesjanse til å redusere tre minutter før pause, men istedenfor å plassere ballen i et av hjørnene, klinket han kula høyt over Vålerenga-målet.

Trener David Nielsen satte inn både Marvin Ogunjimi, Martin Ødegaard og Flamur Kastrati i løpet av det første kvarteret i 2. omgang, men de offensive byttene hjalp ikke de marineblå nevneverdig.

Etter 57 minutter felte midtstopper Marius Høibråten Ghayas Zaid innenfor sekstenmeteren. Heldigvis for Godset bommet Vidar Örn Kjartansson på straffen. Det så ut til å gi drammenserne voldsomt med energi, men selv om vertene hadde ball og spilte og spilte kom de aldri til noen store farligheter.

Drammenserne skapte faktisk ikke én stor målsjans i løpet av de siste 45 minuttene.

Vi fulgte SIF - VIF live her

Andre Godset-saker på dt.no:

Klar for Godset

Roser Godset-miljøet

Slutt for i år

FOTBALLMAGASINET: Stor sjanse for tre debutanter mot VIF