MANCHESTER: I sommer inngikk Strømsgodset en oppsiktsvekkende samarbeidsavtale med den mektige Premier League-klubben.

Så er trener Ronny Deila og sportssjef Jostein Flo invitert til Manchester for å evaluere samarbeidet, diskutere mulig utvidelse, samt å se nærmere på hvordan City drives – på flere områder enn bare spillerutvikling.

SIF-duoen ankom den engelske storbyen i går, og er svært spent på hva de neste dagene vil bringe. Manchester City har innlosjert Deila og Flo på klubbens faste Marriott-hotell i Worsley Park, og spikret ett innholdsrikt faglig opplegg.

Spent Flo

På programmet står blant annet følgende:
Møte med manager Roberto Mancini, møte med reservelagstrener Andy Welsh, reservelagskamp mellom Manchester-rivalene City og United, to A-lagstreninger, omvisning på akademiet og møte med staben, samt omvisning på City of Manchester Stadium.

LES OGSÅ: Åpner huset for Abu

– Jeg gleder meg som en unge, innrømmer Jostein Flo.
Hensikten med linken mellom klubbene er at unge talenter fra Manchester City skal leies ut til Strømsgodset for kortere og lengre perioder.

Ghaneseren Mohammed Abu er første resultat av dette samarbeidet, og 18-åringen skal etter planen være i SIF fram til sommeren. Midtbanespilleren er nå på plass igjen i Manchester, og trener for tiden med klubbens reservelag. Kan hende vil Abu få prøve seg på A-lagstreninger før han reiser tilbake til Drammen igjen på nyåret.

LES OGSÅ: City-talent til SIF?

– City virker veldig fornøyd med utviklingen til Abu og den oppfølgingen han har fått hos oss. Integrering, trivsel og utvikling er viktige elementer for City når de sendes spillere til oss, sier Flo.

Flere spilletalenter

Midtbanesentralen har fått smaken på Tippeliga-fotball raskere enn først antatt, og den tilliten kan stimulere til at flere City-spillere blir å finne i SIF-drakt neste sesong.
Jostein Flo vil ikke snakke så mye om akkurat dette temaet før han har diskutert nærmere med Manchester City, men det er uansett liten tvil om at Strømsgodset ønsker flere talenter fra den mektige klubben.

Og etter hva Drammens Tidende erfarer kan det være gode muligheter for at så skjer.

LES OGSÅ: En ufattelig gunstig og fin avtale

Manchester City skal nemlig være godt fornøyd med samarbeidet så langt, og representanter fra klubben har besøkt SIF flere ganger siden i sommer, senest under cupfinalehelgen.

Drammens Tidende kjenner til at klubbene allerede har diskutert enkeltspillere, men City tar ingen avgjørelser rundt utleie av flere unggutter før nærmere januar.

Jostein Flo er klar på at samarbeidet med en av verdens rikeste klubber har et enormt potensial, på flere områder enn bare spillerutveksling.

–Dette er en av verdens mest fremgangsrike klubber, og det er en fantastisk læring for oss å få innblikk på denne måten, sier Flo.

Mulig treningskamp

Før cupfinalen sendte City-manager Roberto Mancini en faks til Strømsgodset, der han ønsket Ronny Deila, Jostein Flo og Mohammed Abu lykke til med kampen. Det er en klar indikasjon på at City tar SIF på alvor.

– Hva mer kan dere få ut av samarbeidet?

– Det er akkurat dette vi skal diskutere her borte. Vi skal blant annet lære mer om hvordan City gjør det med sine andre samarbeidsklubber, svarer SIFs sportssjef.

LES OGSÅ: Kommer styrket ut

City har et lignende type samarbeid med Mechelen i Belgia, Grashoppers i Sveits og nederlandske NEC Nijmegen. Men det er bare hos Strømsgodset de har plassert en spiller på lån.

Det er også blitt diskutert en mulig treningskamp mellom Citys reservelag og Strømsgodset. Enten under treningsleiren i Marbella, eller muligens som en oppkjøring inn mot SIFs deltakelse i europacupen til sommeren.

– Bare det å ha denne relasjonen med City er ufattelig nyttig for oss. Tenkt deg alt vi kan lære av denne klubben, sier Flo. 

Les mer om Godset på dt.no