DRAMMEN: De største klubbene i Europa vil ha Martin Ødegaard. Men juvelen blir nå værende i Godset ut 2015. Det bekrefter sportssjef Jostein Flo overfor Drammens Tidende.

I kveld signerte Hans Erik Ødegaard proffkontrakten på vegne av sønnen. Dermed får Godset glede av supertalentet en stund til.

– Vi har hatt god dialog hele veien, sier sportssjef Jostein Flo.

Martin Ødegaard ble tidenes yngste spiller i Tippeligaen da han debuterte for Godset mot Aalesund i en alder av 15 år og 118 dager. I forrige uke spilte han sin første kamp fra start, og gutten var Godsets beste utespiller i 0–3 tapet mot Vålerenga.

– Martin er et unikt talent, sier Flo.

LES OGSÅ: Ingenting i veien for å ta ut en 15-åring på landslaget

Ønsket av «alle»

Det mener også hele Fotball-Europa. De aller fleste storklubbene ønsker Martin. Han og pappa Hans Erik har blant annet besøkt Bayern München, Manchester United, Borussia Dortmund og Stuttgart.

I Dortmund og United ble far og sønn personlig vist rundt av klubbens managere Jürgen Klopp og David Moyes. Det sier mye om hvor sterkt 15-åringen er ønsket. Manchester City, Real Madrid og Barcelona har også vært på banen – bare for å nevne noen.

Felles for alle er at ingen får napp riktig ennå. Enkelte av de interesserte klubbene har sågar besøkt familien i Norge.

– Det er enormt mange klubber som har besøkt oss. Vi har sagt at det er for tidlig å reise ut, men noen kommer likevel og møter oss, sier Ødegaard.

Nei til agenter

Først skal Martin utvikle seg videre i Godset. Det er nettopp det som er aller viktigst: Utvikling.

Derfor ser heller ikke Hans Erik Ødegaard noen grunn til å inngå samarbeid med en av de mange agentene som konstant ringer. Mannen med over 240 kamper for SIF har valgt å håndtere alle henvendelsene selv.

– Det er ikke den ekspertisen vi trenger nå. Det gjør jeg bedre selv. Fotballen er viktigst. Hva skal vi med en agent da, spør Ødegaard.

Både norske og utenlandske agenter har tatt kontakt. Jim Solbakken, som blant annet representerer Mads Møller Dæhli, har vært i møte med Hans Erik Ødegaard. Han fikk samme svar som de andre.

LES OGSÅ: Storspilte mot gamle lagkamerater

Prater selv med klubbene

– Det er mulig vi trenger hjelp en dag, men den dagen har ikke kommet. Det er så mange og så gode klubber som vil ha Martin. Derfor er det viktig å si hvorfor vi gjør som vi gjør. Det er best å si det direkte til klubbene – ikke via en tredjeperson. Det er også en fin måte å bli kjent med disse personene i klubbene, hvis det eventuelt blir aktuelt med noe senere, forklarer Ødegaard.

Han vil ikke si noe om hvor lenge han ser for seg at sønnen blir i Strømsgodset.

- Det viktigste er at han får et godt tilbud og utvikler seg. Det er flott at han gjør det i Godset, og han kombinere det med skole og fortsatt bo hjemme. Det er vanskelig å planlegge for langt frem, sier pappa Ødegaard.

Penger ikke viktigst

Sønnen kommer fremdeles til å besøke noen av de utenlandske storklubbene, selv om han nå skriver proffkontrakt med Godset. Det aksepterer også Godset. Men det må passe med terminliste og skole.

Sånn sett er det kanskje mest aktuelt utenfor den norske sesongen.

– Det er bare bra å få referanser, sier Jostein Flo.

Mange tror supertalentet blir en gullgruve for Godset. Men det fokuset ønsker ikke Flo.

– Det er ikke pengene som er viktig her. Mange skal forklare meg hvor stor verdi Martin har, men det viktigste ansvaret vårt er å utvikle han videre som fotballspiller, sier sportssjefen.

Modenhet og fokus

Han er imponert over 15-åringens modenhet, og hvor godt han takler alt trykket rundt sin egen person. Siden debuten mot Aalesund har det vært til dels friske overskrifter i landets største aviser for ungdomsskoleeleven..

– Som fotballspiller blir man gjerne beundret, og det er lett å ta av. Men Martin tar ikke av. Han oppfører seg som en rutinert 30-åring. Måten han mestrer alt sammen er helt spesielt. Det er et talent i seg selv. Og det gjør ham enda mer unik. Martin har en indre motivasjon for å jobbe videre og bli bedre. Han er profesjonell til tusen, sier Flo.

Martin Ødegaard er i særklasse den mest etterspurte spilleren Strømsgodset noen sinne har hatt. Så fort det er klart at 15-åringen er inkludert i troppen, melder agenter, speidere og klubber raskt sin ankomst.

- Det er stort søkelys på Martin blant de største klubbene i Europa. Han er så god at det er helt naturlig at de følger med han, sier Jostein Flo.

SE MÅLENE: Høydepunkter fra Godset - Bodø/Glimt