SIF tapte 2-1 for Jablonec

Strømsgodset kan komme til å måtte krige på to fronter hvor slagene kommer tett i både eliteserien og Europaligaen i augustmåned.

Strømsgodset kan komme til å måtte krige på to fronter hvor slagene kommer tett i både eliteserien og Europaligaen i augustmåned. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Strømsgodset rotet det til i siste spilleminutt, men Ronny Deila var likevel fornøyd med resultatet.

DEL

JABLONEC: Det var naturlig nok surt for Godset å slippe inn mål helt på tampen, men 2-1 borte mot Jablonec er - isolert sett - et helt okay resultat. Ja, enkelte vil sågar hevde at det er et godt resultat på utebane i Europa.

Godset-trener Ronny Deila tilhører den kategorien.

- Vi kommer herfra med et godt resultat. 2-1 på bortebane i e-cupen er et god resultat. Det ene målet vi fikk er utrolig viktig, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Med 1-0 seier i Drammen er Godset klare for playoff på bortemål. Kampen spilles førstkommende torsdag klokken 20.00.

- Jeg synes det er et godt utgangspunkt. Selvsagt er det ting å rette på, men jeg tror vi kommer til å vinne på Marienlyst med det trykket vi skaper der, sa Deila.

Han synes Jablonec vant fullt fortjent. De vant også sjansestatstikken klart i varmen på Chance Arena.

- Vi burde hatt ballen mer. Vi ble redde for å spille mot slutten. Vi presset ikke godt nok på ballfører, mente Deila.

LES FULLSTENDIG KAMPREFERAT HER

Jablonec gikk hardt ut

Hjemmelaget gikk meget hardt ut, og satte tidlig trykk på Godset – spesielt på drammensernes venstreside. En småsvimmel Razak Nuhu trøblet med posisjoneringen, og ble rundlurt da Jablonec skapte sin første sjanse etter bare to minutter. Avslutningen ble imidlertid blåst langt over fra 13-14 meter.

Godset-spillerne virket nesten litt forvirret i starten, og etter fem minutter måtte Adam Larsen Kwarasey slå en ball bort fra farlig sone. Jablonec fortsatte å trykke Godset bakpå, og de hvitkledde var ikke i stand til å etablere noe eget spill. De klarte heller ikke klarere langt nok, hvilket førte til et konstant trykk fra tsjekkerne i starten.

Baklengsmålet lå lenge i lufta, og etter 16 minutter ble Jablonec tildelt straffe etter at for het Kim André Madsen helt unødvendig. Straffen satte kapteinen Karel Pitak sikkert i mål.

Ikke til å kjenne igjen

Det tok nesten en halv omgang før Godset traff på mer enn to pasninger på rad. Drammenserne var rett og slett ikke til å kjenne igjen. Stresset, ukomfortable med ball, og helt uten rytme.

De jobbet seg imidlertid noe mer inn i kampen, og produserte sin første sjanse etter 27 minutter. Ola Kamara lurte en forsvarer, og avsluttet hardt i motsatt hjørne. Keeper Michael Spit fikk imidlertid avverget. Ti minutter før hvilen produserte Godset en gedigen sjanse etter frispark fra siden. Ballen ble forlenget og Spit hadde sin fulle hyre med å flukte den vekk. Dessverre for Godset var ingen på plass til å sette inn returen i det åpne målet.

Godset ble stadig bedre utover i omgangen, og etter 38 minutter satt ballen bak Spit i Jablonec-målet. Abdi satte inn ballen med hælen via en motspiller, men Ola Kamara skal ha mye av æren for målet. Han dro av to mann på venstresiden, før han serverte ballen til Abdi i feltet.

Etter 41 minutter rullet Godset opp en kvikk kontring, som ble avsluttet med en kanon fra Øyvind Storflor like over fra rundt 16 meter. Lagene til gikk pause på stillingen 1-1.Kamara brant kjempesjanse

Jørgen Horn rotet det til fem minutter etter sidebytte, noe som sendte Jablonecs spiss hele alene gjennom. Han forsøkte å skru ballen i lengste hjørne, men Adam Larsen Kwarasey plukket fram en vanvittig enhåndsredning.

Godset hang mye bedre starten fra starten av den andre omgangen, og de fikk masse rom og plass. Dessverre ble de for upresise i siste tredjedel. Etter 61 minutter produserte Godset en ny stor sjanse.

Et innlegg fra Storflor fant Ola Kamara, som snek seg bak Jablonecs forsvar, men han headet svakt utenfor – helt umarkert på fem meter. Den burde Kamara fått langt mer ut av.

Jablonec var ikke helt borte de heller, og etter 64 minutter smalt et langskudd på oversiden av overliggeren. Bare noen minutter senere produserte hjemmelaget en ny, stor sjanse. De rullet opp på Godsets venstreside, men skuddet fra kort hold gikk noen meter utenfor.

Sterkt tsjekkisk press

Jablonec gjorde et dobbeltbytte tidlig i omgangen, noe som definitivt gjorde laget bedre. En ny fet sjanse ble skuslet bort etter 69 minutter, da Tomas Cizek skjøt utenfor helt umarkert på rundt 13-14 meter.

Simen Brenne ble introdusert for Nana 18 minutter før slutt i et forsøk på å få mer tak på midten igjen, mens Gustav Wikheim overtok for Storflor noen minutter senere.

Jablonec fortsatt å kjøre hardt, og Godset hadde sin fulle hyre med å stå i mot. Siste halvdel av 2. omgang lignet på starten av 1. omgang, og Godset mistet plutselig mye av pasningsspillet sitt igjen.

Tsjekkerne rullet opp det ene angrepet etter det andre på sin høyreside, og de kom til en rekke farlige innlegg. De var dessuten tunge på dødball, og flere ganger slapp Godset med skrekken.

Scoring på overtid

I det siste spilleminuttet klarte imidlertid ikke Godset stå i mot lenger. Det føles likevel som om det målet burde vært unngått. Godset mistet ballen helt unødvendig på midten og solgte seg i de påfølgende duellene.

Et innlegg fra høyresiden – selvsagt – endte på hodet til innbytter Jan Vosahlik, som headet utenfor keepers rekkevidde. Noen minutter senere blåste den kypriotiske dommeren av kampen. Dermed reiser Godset til Drammen med et ålreit resultat før returen neste torsdag.

Lagoppstillingen

Godset-trener Ronny Deila bestemte seg ikke for laget før etter formiddagens lette økt i Mladá Boleslav. Spillerne fikk vite startelleveren noen timer etterpå.Deila og hans team vurderte flere alternativer, men de endte til slutt opp med dette laget:

Adam Larsen Kwarasey – Lars-Christopher Vilsvik, Jørgen Horn, Kim André Madsen, Razak Nuhu – Nana, Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Ola Kamara, Peter Kovacs, Øyvind Storflor

Fikk ny tillit

Det betyr altså at mannen som scoret tre i sitt comeback for Godset får ny tillitt. Kamara ble først påmeldt til disse to kampene i 3. kvalifiseringsrunde i Europaligaen tirsdag. Onsdag kom bekreftelsen fra UEFA at han var spilleklar.

Razak Nuhu beholdt også plassen på laget etter solid backspill mot Hønefoss, og dermed ble Mounir Hamoud henvist til benken etter en god kamp mot Debrecen.

Nuhu ble imidlertid byttet ut for Hamoud i 2. omgang.

På benken

Det samme gjaldt Gustav Mendonca Wikheim, som startet på benken men senere kom inn for Øyvind Storflor. På benken satt også Adama Diomande, Simen Brenne og Martin Rønning Ovenstad.

LES MER OM STRØMSGODSET HER

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags