Skrev under for SIF - igjen

Lars Stubhaug har skrevet kontrakt med Strømsgodset ut sesongen. Stubhaug har egentlig akkurat lagt opp for å satse på studier, men samme dag ringte SIF og tilbød han en ekstra reserveplass.

Lars Stubhaug har skrevet kontrakt med Strømsgodset ut sesongen. Stubhaug har egentlig akkurat lagt opp for å satse på studier, men samme dag ringte SIF og tilbød han en ekstra reserveplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tidligere Strømsgodset-keeper Lars Stubhaug (22) blir backup for Adam Larsen Kwarasey – selv om han nettopp har lagt hanskene på hylla.

DEL

DRAMMEN: Godset har sjekket ulike løsninger på keeperfronten etter at Lars Cramer ble solgt til svenske Kalmar i påsken. Nå har de omsider fått kabalen til å gå opp. Og hjelpen kommer fra uventet hold.

Lars Stubhaug, mannen som var reserve for Adam Larsen Kwarasey i 2010 og 2011, har sagt ja til å være kriseløsning dersom Godsets kaptein og førstekeeper blir skadet over en lengre periode. Dette til tross for at 22-åringen nylig bestemte seg for å hoppe av toppfotballen til fordel for økonomistudier i Bergen. Han flyttet faktisk til Bergen for bare noen dager siden.

– Jeg fikk en telefon fra Ronny (Deila) i går, og det hele har egentlig gått veldig fort. Det er en litt spesiell situasjon, men jeg føler dette er en fin løsning. Jeg kjenner klubben, spillerne, spillestilen og byen. Jeg hadde ikke sagt ja til hva som helst. Godset og Drammen er spesielt for meg. Jeg trivdes veldig godt der, sier Lars Stubhaug.

Avtale ut sesongen

Han dro til Everton som 16-åring, og ble lenge ansett som en av landets største keepertalenter. For tre år siden returnerte Stubhaug til Norge og Strømsgodset.

Han klarte aldri å utkonkurrere Adam Larsen Kwarasey, men imponerte likevel i de tre kampene han fikk for Godset. Før fjorårssesongen reiste Stubhaug til Hønefoss, men også her måtte den sympatiske unggutten ta til takke med benken. I vinter var han lånt ut til Rosenborg en periode.

LES OGSÅ: Fra Godset til naborivalen

Lars Stubhuag har mistet den indre motivasjonen for å satse på toppnivå, og ønsker heller å prioritere utdannelse. Han er derfor blitt enig med Hønefoss om å avslutte avtalen. Det gjør det mulig for Strømsgodset å skrive proffkontrakt med Stubhaug ut inneværende sesong, og papirene sendes til Norges Fotballforbund fredag formiddag.

– Jeg har bestemt meg for å ta en pause fra fotballen. Det er viktig for meg å få en utdannelse, og lysten til å studere er større enn lysten til å spille fotball. Jeg ønsker også å ha muligheten til å si ja til familie, kjæreste og venner oftere enn jeg har gjort de siste årene. Det som skjer utenfor banen er vel så viktig for meg, sier han.

Rhodén på benken

Strømsgodset har også skrevet proffkontrakt med Hermann Rhodén (19) ut året, og det vil være han som sitter på benken i kampene og fungere som reservekeeper i det daglige. Den sportslige ledelsen i Godset føler imidlertid at Krokstadelva-gutten ikke har tilstrekkelig erfaring til å spille i Tippeligaen over tid – dersom dette skulle bli påkrevd.

Den tilliten har de til Lars Stubhaug, selv om han altså ikke kommer til å trene fast med Strømsgodset. Haugesund-gutten skal bo og studere i Bergen, men vil være med på enkeltøkter og kanskje også spille litt på Team SIF for å vedlikeholde formen. Kan hende vil han også trene med et lag i Bergen.

Avtalen er at Stubhaug skal slippe alt han har i hendene og reise til Drammen dersom Adam Larsen Kwarasey pådrar seg en langtidsskade.

– Vi har stor tillit til Lars hvis det skulle skje noe med Adam. Vi vet hva han står for som keeper, og han kommer til å holde seg i god fysisk form, sier sportssjef Jostein Flo.

Enstemmig vedtatt

Godset hadde åtte ulike kandidater på blokka, hvorav fire fra utlandet.

– Det er vanskelig å hente en keeper som skal sitte på benken, sier Flo.

Klubben ønsket heller ikke å bruke for mye penger på en godt voksen benkesliter. Da løsningen med Lars Stubhaug kom på bordet ble trenerteamet raskt enige.

– Enstemmig vedtatt. Dette er en god løsning for oss, insisterer Flo.

Han påpeker at alt det formelle rundt Stubhaug og Rhodén ikke er i boks riktig ennå, men han forventer ikke at det byr på problemer.

Keeperkabalen til Godset innebærer dessuten at 18-åringen Borger Thomas lånes ut til Drammen FK fram til 15. juli. Eirik Johannessen (16), som også undertegnet proffkontrakt nylig, kommer til å spille på juniorlaget.

LES OGSÅ: Stubhaug benket også i Hønefoss

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken