Slutt for i år

Martin Rønning Ovenstad var helt slått ut av kyssesyken i to uker, men er nå på bedringens vei. 20-åringen mister likevel resten av sesongen.

Martin Rønning Ovenstad var helt slått ut av kyssesyken i to uker, men er nå på bedringens vei. 20-åringen mister likevel resten av sesongen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Rønning Ovenstad (20) mister resten av sesongen på grunn av kyssesyken.

DEL

DRAMMEN: Strømsgodsets talentfulle midtbanespiller fikk påvist sykdommen for tre uker siden. Etter nærmere undersøkelse viser det seg at 20-åringen må påregne et lengre avbrekk fra fotballen.

– Man skal ha all mulig respekt for kyssesyken. Derfor ligger dette an til en langtidssak. Vi snakker om måneder, sier klubblege Erik Dag Knudsen.

Godset-trener David Nielsen forholder seg til at Ovenstad er ferdigspilt for i år.

Fantastisk utvikling

Nielsen har store planer for midtbanesentralen, og denne sykdommen er virkelig et skudd for baugen sånn sett.

– Utrolig synd for Martin. Han har hatt en fantastisk utvikling og en fantastisk sesong. Men nå må andre tre inn, sier Nielsen.

Les også: En av ungguttene til Deila

Ovenstad befinner seg for tiden i Kragerø. Det viktigste nå er å få mest mulig hvile.

– Jeg har tatt det helt med ro i tre uker. Nå føler jeg meg fin, men jeg merker at jeg blir fort sliten, sier han.

De to første ukene var derimot tøffe.

– Jeg lå bare og ristet i sengen. Jeg hadde feber og veldig vondt i kroppen, forteller liungen.

Martin Rønning Ovenstad har ikke fått noe tidsperspektiv av Erik Dag Knudsen.

– Jeg skal bare ta det helt rolig til jeg er frisk – og ennå litt til. Det er skikkelig kjipt at dette skjedde nå. Verst tenkelig tidspunkt med Champions League og mange spennende og viktige kamper.

Mandag skal Martin Rønning Ovenstad ta nye prøver. Erik Dag Knudsen er likevel glassklar på at det er tålmodighet som gjelder når man først har fått kyssesyken.

– Er man for rask til å aktivisere seg, får man tilbakefall. Martin skal holdes under nøye oppsyn, og opptreningen skal porsjoneres. Vi har et langtidsperspektiv, sier Knudsen.

Les også: Ødegaard fritas fra landslagsoppdrag

Madsen under kniven?

Ellers er stopperduoen Kim André Madsen og Jørgen Horn fortsatt ute på ubestemt tid. Førstnevnte har pådratt seg en ny prolapsvariant. Det er en mye mindre prolaps enn den han ble operert for i vinter, men det kan likevel ende med nytt inngrep. Den avgjørelsen tas i løpet av en ukes tid.

– Hvis symptomene ikke slipper må vi vurdere operasjon. Men jeg blir overrasket hvis dette ikke slipper. Jeg er optimist på hans vegne, sier Erik Dag Knudsen.

SE OGSÅ: Fotballmagasinet: Stor sjanse for tre debutanter mot VIF

Slik status er for øyeblikket mener han det er 80 prosent sjanse for at operasjon unngås.

– Jeg håper han er symptomfri til uken, slik at vi da kan belastningsstyre og øke treningene fra neste uke. Da bør det ikke gå så lang tid før han er tilbake i kampmodus, sier Knudsen.

Hvis Madsen må operere er det snakk om seks nye uker med opptrening.

Jørgen Horn er fremdeles under behandling for en strekk i leggen.

Les også: Elendig Mesterliga-trekning for Strømsgodset

Artikkeltags