Til topps uten dyre spillerkjøp

Strømsgodset-trener Ronny Deila forteller hvor mye av suksessen som gjør ham stolt som trener.

Strømsgodset-trener Ronny Deila forteller hvor mye av suksessen som gjør ham stolt som trener. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med underskudd gjennom mange år, har Strømsgodset vært nødt til å tenke nytt. Nå har de kommet seg til toppen av Tippeligaen, nesten uten å bruke penger.

DEL

DRAMMEN: Trener Ronny Deila sier til Dagbladet at den eneste sjansen de har til å hevde seg er å hanke inn unge talentfulle spillere, og bygge dem opp til å bli toppspillere i Norge. Og det er nettopp det de har gjort.

Siden 2007 har de kun brukt fire millioner kroner på kjøp av spillere. Nå leder de likevel Tippeligaen, foran mer pengesterke klubber som Molde og Rosenborg.

Handler om læring

– Jeg er veldig stolt over måten vi har jobba på, og at jeg har fått være med på dette. Jeg elsker å jobbe på denne måten. Jobbe med unge spillere, og utviklingen av disse. Og det å jobbe med en ambisiøs spillestil som er underholdende for publikum, sier Deila.

LES OGSÅ: Debuterte som tidendes yngste SIF-spiller

Han håper dette sender signal om at alt dreier seg om læring.

– Vi må kutte ut resultattenkningen, i breddefotballen spesielt. Det er altfor mye kortsiktig resultattenkning i Tippeligaen og hverdagsfotballen i Norge. Kortsiktige begrensninger er ødeleggende på sikt, sier Deila.

Unge talenter

Siden Strømsgodset har hatt et stort underskudd i mange år, har de vært nødt til å tenke alternativt. Jostein Flo, sportslig leder i Strømsgodset, har hele tiden hatt samme intensjon som Deila, om å få de unge fremadstormende spillerne inn i laget.

– På de seks årene siden vi var nære konkurs i 2005, har vi solgt spillere for mellom 22–24 millioner kroner, og kjøpt spillere for mellom to og fire millioner kroner. I A-stallen har vi blant annet 12–13 spillere mellom 18–22 år som primært har blitt hentet som Bosman-spillere, sier Flo til Dagbladet.

LES FLERE SAKER OM GODSET PÅ DT.NO

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags