DRAMMEN: For nærmest tomme tribuner på Marienlyst spilte Martin Ødegaard hele andre omgang for Strømsgodset 2 i 2. divisjonsoppgjøret mot Holmen.

Det ble attpåtil 2-1-tap, og unggutten scoret heller ikke. Hvilken kontrast i forhold til det som startet 17. mai-helgen for Martin!

– Ja, men det er dette som er min hverdag. Det andre greiene med Tippeligaen er en bonus, sier Martin Ødegaard.

Fredag kveld kom unge Ødegaard igjen i fokus. 15-åringen ble tidenes yngste målscorer i Tippeligaen, da han kom inn som innbytter og scoret SIFs 4-0-mål mot Sarpsborg 08 på Gamle gress.

Veggspillet med Øyvind Storflor var perfekt, avslutningen med venstrefoten var like perfekt som den var klinisk – helt borte ved stolperoten.

Det ble til slutt 4-1, og Martin tok imot hyllesten fra et fullsatt Marienlyst (6.500 tilskuere) på fotballens festdag – 16. mai.

– Da ble det mye virak, men det var bare hyggelig, uttaler drammenseren og smiler.

LES OGSÅ: Se målene fra Strømsgodset - Sarpsborg

I fokus i 17. mai-toget

Dagen etter fikk Godset-talentet mye oppmerksomhet i 17. mai-toget i Drammen. Ungdomsskoleeleven gikk i tog sammen med klassekameratene.

– Mange hilste på meg, og det var TV-intervju, beskriver Ødegaard.

Martin synes det er moro å være i fokus, men hadde heller ikke noe imot at det var rolig etter matchen mot Holmen «dagen derpå» søndag. Borte var også den ventende fansen på utsiden av stadion. Det var kun Drammens Tidende som ventet på midtbanespilleren.

– Veldig fint dette her, sier han og ler.

Ødegaard forklarer at nivået i eliteserien selvfølgelig er langt høyere enn i 2. divisjon, og trykket rundt er enormt – med tanke på tilskuere og media.
– Men jeg har fokus på de samme tingene før kampen, uansett om det er Tippeliga, 2. divisjon eller juniorkamp, kommenterer Martin.

Han var skuffet over at det ble tap mot Holmen.

– Det er et lag vi slår dersom vi er på vårt beste, men det var vi ikke i dag, forklarer Martin.

LES OGSÅ: Her jubler Martin med naboen

Eksamen tirsdag

Tirsdag skal Martin Ødegaard opp til eksamen. Engelsk skriftlig. Han fikser nok det også, i den flyten han er i for tiden.

– Det skal nok gå fint, sier 15-åringen rolig.

Han er flink på skolen og flink på banen. Det er ikke alltid like lett å kombinere. Men skolen er viktig. Den også.

I morgen kveld spiller Godset dessuten sin neste kamp mot Stabæk – på Nadderud. Om Martin er med der etter engelskeksamen er ikke avklart.

LES OGSÅ: - Vet ikke helt hva jeg går til

Andre saker på dt.no:

Motorsyklist skled på grus

Kjempet seg videre til VM

Tre hentet opp etter eksplosjon