DRAMMEN: Mandag ettermiddag skrev Drammens Tidende at Martin Ødegaard har tatt sitt valg. Han takker ja til verdens rikeste og mestvinnende klubb.

Drammens Tidende avslørte også at Strømsgodset og Real Madrid møttes til forhandlinger på nøytral grunn. I løpet av noen effektive timer på et hotell i København ble partene enig. Ingen papirer er imidlertid signert ennå. Det vil først skje tirsdag.

VG mener å vite at Real betaler Godset 30 millioner kroner. I tillegg kan drammenserne få ytterligere 30 millioner basert på prestasjoner.

Det vil gjøre 16 år gamle Martin Ødegaard til den nest dyreste spillereksporten fra norsk fotball. Bare John Carew kostet mer da han gikk fra Rosenborg til Valencia.

Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro reiser Martin Ødegaard i utgangspunktet til Madrid torsdag. Årsaken til at det drøyer noen dager er av ren praktisk karakter.

Martin har takket ja til en kontrakt som binder ham til Real Madrid frem til sommeren 2018. Alle hans personlige betingelser er nå avklart.

Om Real Madrid kommer til å presentere Martin for fans og presse er foreløpig ikke kjent. Klubbene offentliggjør ventelig overgangen så snart alle formaliteter og underskrifter er på plass.

LES OGSÅ: Ødegaard hedres med pris

Flytter med en gang

Den endelige avgjørelsen satt langt inne. Ødegaard har vurdert andre tilbud helt inn i den siste uken, selv om det utad har fremstått som Real var bankers. Det skal til slutt ha stått mellom fire klubber - Real Madrid, Arsenal, Bayern München og Martins favorittklubb Liverpool.

16-åringen innlemmes umiddelbart i A-stallen til den spanske giganten. For Hans Erik Ødegaard har det hele tiden vært et ufravikelig krav at sønnen skal trene med førstelaget.

Far og sønn flytter til Madrid med en gang. Dette skal ha blitt bestemt i løpet av de siste ukene. Det var lenge aktuelt å vente til sommeren, men etter et familieråd kom de frem til at det er best å reise nå. En villa står klar og venter på familien Ødegaard i Madrid.

Martin Ødegaard har dermed spilt sin siste kamp for Strømsgodset – i denne omgang.

Planen er at han skal matches på Reals B-lag (Castilla) frem til sommeren, og trene fast med Cristiano Ronaldo og resten av stjernegalleriet hos «Los Blancos».

Hans Erik Ødegaard er tilbudt jobb i Real Madrid-systemet, trolig som trener eller spillerutvikler i aldersbestemte klasser. Dermed må både far og sønn sporenstreks på spansk-kurs.

Mamma Lene Cecilie Ødegaard blir igjen hjemme i Drammen sammen med resten av familien.

LES OGSÅ: Lille SIF vokser og vokser

LES OGSÅ: Martin Ødegaard på krykker

Real og Bayern

Martin Ødegaard har vært ønsket av alle de største og beste klubbene i Europa. Interessen har vært av en slik karakter at far og sønn bestemte seg for å dra på en meget uvanlig og mye omtalt klubbturné. De har blant annet besøkt Bayern München, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Arsenal og Liverpool.

Etter hva Drammens Tidende har grunn til å tro lå Bayern München lenge best an i løypa. Tyskernes legendariske trener Josep Guardiola skal ha gjort et meget solid inntrykk på far og sønn Ødegaard.

Den meritterte spanjolen, av mange ansett som verdens beste trener, hadde veldig konkrete planer for Martin. Etter å ha sett Godset-spilleren trene med Bayerns stjernegalleri, var Guardiola veldig tydelig på at 16-åringen allerede holder et høyt nivå.

LES OGSÅ: Kan følge undervisning på nett

Liverpool og Arsenal

Forrige ukes besøk hos Real Madrid skal imidlertid ha vært utslagsgivende for Ødegaards valg. På treningsanlegget Valdebebas fikk han blant annet møte den mektige klubbpresidenten Florentino Perez.

Tilbudene fra Liverpool og Arsenal ble også vurdert helt til det siste. I de klubbene ville det opplagt vært lettere å spille seg inn på førstelaget.

Drammens Tidende er kjent med at Arsenal-manager Arsene Wenger skal ha forespeilet Martin Ødegaard spilletid ganske raskt. Franskmannen har tidligere vist at han ikke er redd for å slippe til tenåringer.

Til syvende og sist ble det umulig å takke nei til Real Madrid. Nå starter et nytt kapitel i eventyret om Martin Ødegaard fra Drammen. Med storstilte Santiago Bernabeu som hjemmebane.

LES OGSÅ: Ødegaard i celebert selskap