DRAMMEN: 22-åringen fra Oslo dannet et lite radarpar med Iver Fossum (17) i en drøy time i 1-0-seieren mot Sandnes Ulf. Duoen var involvert i alt Strømsgodset skapte av sjanser og halvsjanser.

– Jeg var ute i åtte uker, men nå har jeg fått trent bra og føler meg fit. Med litt finpuss sitter avslutningene, sa Kastrati.

Henger på Molde

Han og Fossum fant igjen det de har gjort på trening i kampen, men etter en drøy time var det benken for Kastrati. Rett før løp han til for å kjefte opp en Ulf-forsvarer etter en duell der Peter Kovacs satt igjen på gressmatten.

– Av og til koker det litt, og da kan det være best for laget om en blir byttet ut, sa den sympatiske kantspilleren.

Trener David Nielsen benektet at byttet hadde noe å gjøre med temperaturen inne i spillerens hode, og snakket heller om at Kastrati hadde jobbet hardt i over en time. Og så lenge erstatteren Martin Ødegaard (15) leverte, og hadde målgivende, er det vanskelig å klage på byttet.

Med seieren er SIF fortsatt nærmeste utfordrer til Molde.

– De har virket stabile, men ikke umulige å hente inn, sier SIF-trener Nielsen. Uten å ville snakke så mye om medaljer.

– Vi får en fantastisk høst. Vi er med i toppen av serien, og vi skal spille kvalik til mesterligaen, sier Nielsen.

LES OGSÅ: Sul­ten på å bi­dra

Sier lite om nye spillere

I går ettermiddag bekreftet sportssjef Jostein Flo at den amerikanske forsvarsspilleren Jeb Brovsky er klar med en leieavtale ut året. 25-åringen kan spille både back og midtstopper, noe som er viktig for SIF i og med at de er sterkt skaderammet i den bakre fireren.

I tillegg spilte Lars Sætra sin nest siste kamp for SIF i går. Nielsen vil ikke snakke så mye om hva han ønsker seg av nye spillere.

– Vi har jobbet inn mot dette overgangsvinduet lenge, og tenker langsiktig. Derfor er jeg ikke så opptatt av hente spillere ut ifra at en spiller blir skadet på siste trening, sier Nielsen.

LES OGSÅ: Ny Hamoud-kanon ga seier

Holdt nullen

Arvtakeren etter Ronny Deila viste at han har et stort engasjement. Først da han var illsint etter at Marius Høibråten ble truffet av en albue og gikk blødende ut for en sjekk.

– Marius gir mye juling, da må han tåle å få litt juling. Men den synes jeg var vel stygg. Dommeren så det ikke, og slik er fotball, sa Nielsen etterpå. Rett før slutt dro han i gang supporterne som hadde gått litt i dvale.

– Spillerne begynte å bli slitne, og vi trengte støtten.

Sjefen var godt fornøyd med Strømsgodsets prestasjon. Spesielt at de holdt nullen gledet, selv om han skulle ønske de hadde scoret litt flere mål.

– Det er ikke så ofte vi holder nullen, så det var bra.

Det er null nummer fire på 14 seriekamper. I cupen slapp SIF inn mål i alle tre runder.

Kollega Asle Andersen i Sandnes Ulf var også fornøyd med elevenes prestasjon.

– Gutta er kjempeskuffet i garderoben nå, men når de får litt tid, ser de nok at det var en god kamp. Vi hadde to store sjanser, en rett før og en rett etter pause, der vi kunne scoret. Men forskjellen på et topplag og et bunnlag er effektiviteten.

LES OGSÅ: Sætra klar for Hammarby


Andre saker på dt.no:

Opphever fredningen av Løkkebergveien 4

Smådyrenes gode samaritan

Ser fram mot bybane