Kastrati klar for Godset

Flamur Kastrati i godt lag med Godset-trener Ronny Deila.

Flamur Kastrati i godt lag med Godset-trener Ronny Deila. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Flamur Kastrati (21) har skrevet under på en 3,5 års kontrakt med Strømsgodset.

DEL

DRAMMEN: Tidligere meldte Drammens Tidende at SIF var interessert i 21-åringen, og i forrige uke bekreftet spilleren selv at en overgang var på trappene da han dukket opp på treningsfeltet på Marienlyst.Nå bekrefter også klubben at overgangen er gjennomført. Kastrati kommer fra tyske Erzgebirge Aue hvor han kun har vært siden januar.

– Det har vært en grei og ryddig prosess, men slike ting tar alltid litt tid, sier Jostein Flo som ikke vil si noe om hvor mye klubben har lagt på bordet for unggutten.

Kastrati har skrevet under på en 3,5 års kontrakt med Strømsgodset og er disponibel for kampen mot Sarpsborg 08 på søndag.

LES OGSÅ: Kamara mener Godset burde vunnet

Sterkere angrepsrekke

Dermed har Strømsgodset styrket angrepet ytterligere etter at også Ola Kamara ble klar for klubben i forrige uke.
Kastrati er tiltenkt en vingrolle i Godet-laget.

– Han er ung og vi tror han er en spiller som har et gjennombrudd foran seg. Han er sulten og har bra selvtillit, er Flos begrunnelse for hvorfor klubben gikk for Kastrati.

– Han er en ving som kan spille på begge kanter, men er best på venstre. Også er han en fantastisk type med veldig god innstilling.

På spørsmål om Strømsgodset med dette har gjort seg ferdig på overgangsmarkedet svarer Flo følgende:

– Overgangsvinduet er åpent en stund til. Jeg tror nok det skjer mer, men jeg er usikker på om blir inn eller ut.

LES OGSÅ: SIF tapte 2-1 for Jablonec

– Eneste alternativ i Norge

Kastrati er opprinnelig Skeid-gutt, men ble i tidlig alder hentet av FC Twente i 2009. I 2011 ble han lånt ut til tyske Osnabrück, før han senere sikret en permanent overgang til MSV Duisburg.

Etter en fri overgang i januar 2013 gikk han til Erzebirge Aue i 2. Bundesliga, men unggutten slet med lite spilletid forrige sesong. Kontrakten hans med tyskerne løp til 2015.
Da Drammens Tidende snakket med Kastrati for én uke siden sa 21-åringen at Strømsgodset var det eneste alternativet for ham i Norge.

– Det er et veldig spennende lag som har vist at de utvikler spillere. De har en fin kombinasjon av unge og erfarne spillere.

– I tillegg har de en spillestil som passer meg godt. De spiller fotball, sier Kastrati og sammenligner sin første Godset-trening med opplegget han var vant til i det teknisk dyktige fotballandet Nederland.

LES OGSÅ: Keita på vei ut

LES OGSÅ: Lokalpolitiet med i Godset-troppen på bortetur

Artikkeltags