Talentet som ikke slo til

Enock Kwakwa har flyttet til Åbo der han skal spille for TPS Turku.

Enock Kwakwa har flyttet til Åbo der han skal spille for TPS Turku. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Han ble løftet fram som den nye Abu. Men Enock Kwakwa klarte aldri å leve opp til forventningene.

DEL

DRAMMEN: Godset og Manchester City er blitt tvunget til å avslutte leieavtalen fordi 19-åringen ikke oppfyller kravene til oppholdstillatelse. Regelverket til UDI tilsier at utenlandske spillere må være på banen i halvparten av kampene for å få innvilget oppholdstillatelse.Enock Kwakwa (19) står kun med ett eneste innhopp siden han kom til Godset i fjor sommer – mot Vålerenga i våres. Nå har ghaneseren i stedet reist til finske TPS Turku på lån ut sesongen.

LES OGSÅ: Godset vil hente Stengel

Skulle erstatte Abu

Det var ikke en slik skjebne Godset så for seg da den vesle midtbanespilleren imponerte på sine første treninger.

– Enock ble ansett som det største talentet av dem alle, sier sportssjef Jostein Flo.

Og prater om de ghanesiske spillerne fra Right To Dream Academy som Godset får tilgang til gjennom samarbeidsavtalen med Manchester City. Kwakwa ble tidlig sammenlignet med publikumsyndlingen Mohammed Abu.

– De er som støpt ut av samme formen, sa assistenttrener Bjørn Petter Ingebretsen i fjor.

Planen var at Kwakwa skulle erstatte Abu på sikt som midtbanemaestro. Men den rollen har Stefan Johansen gjort til sin egen. I tillegg har Kwakwas bestekamerat Bismarck Adjei Boateng og Abdisalam Ibrahim tatt for seg de to andre plassene på midten. Lokale talenter som Martin Rønning Ovenstad og Iver Fossum har dessuten fått mer spilletid enn Kwakwa.

LES OGSÅ: Drillo tror Johansen kan bli en leder på landslaget

LES OGSÅ: Drømmer om å spille for Godset

Uheldig med skader

Assistenttrener Haakon Lunov mener skader har vært med på å begrense 19-åringens utvikling.

– Enock har vært veldig uheldig hele veien. Dette viser bare hvor viktig det er for unge spillere å holde seg skadefri over tid, sier Lunov.

Kwakwa imponerte stort mot Lausanne i januar, men fikk en kneskade i samme kamp og mistet viktige uker av oppkjøringen. Han var på gang igjen i våres, og kom som nevnt innpå mot Vålerenga. Men ikke lenge etter dro unggutten på seg en langvarig lyskeskade.

Det går også nedover for mannen som Kwakwa skulle erstatte i SIF. Etter to leieopphold i spansk (Rayo) og fransk toppserie (Lorient) skal Mohammed Abu nå spille for AGF Aarhus i Danmark.

Kontrakten med Manchester City utløper neste sommer. Godset er på ballen dersom Abu blir tilgjengelig for en permanent overgang i januar, men da må nok Stefan Johansen selges først. 

LES FLERE GODSET-NYHETER HER.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags