DRAMMEN: Den innleide midtbanestrategen returnerer til Manchester City etter lørdagens hjemmekamp mot Hønefoss.

Publikumsyndlingen håpet å ta farvel med Godset-fansen på banen, men en kneskade medfører at han i stedet må ta imot hyllesten iført jeans og joggesko.
Abu pådro seg skaden da han ble stygt taklet i forrige kamp mot Rosenborg. Det er foreløpig uklart hvor lenge 20-åringen er ute av spill.

- Jeg gledet meg til å ta farvel med supporterne

Abu er uansett lei seg for at han ikke får briljert en siste gang på banen han har lært seg å bli så glad i.

LES OGSÅ: På vei til Anderlecht

– Veldig synd at jeg ikke får spilt den siste hjemmekampen. Jeg gledet meg til å ta farvel med supporterne, sier Abu.

Som innrømmer at han reiser med blandede følelser.

– Det er trist å forlate Godset nå som vi topper tabellen og spiller så bra fotball. Men jeg kom hit for å hjelpe laget for en kortere periode, og kan reise med en god følelse, sier Abu.

LES OGSÅ: Klar for Ghanas landslag

– Jeg har fire tilbud

Hva som venter gutten rundt neste hjørne er foreløpig uklart. Først blir det trening med Manchester City, men han blir nok leid ut igjen så fort som mulig.

Tidligere denne uken skrev Drammens Tidende at Abu mest sannsynlig havner i den belgiske toppklubben Anderlecht, men ghaneseren røper at han har flere muligheter.
– Jeg har fire tilbud. Fra Anderlecht i Belgia, Celtic i Skottland og Espanyol og Mallorca i Spania, sier Abu.

- Trist å forlate Godset

Manchester City har fremdeles store planer for Abu, og derfor vil de at han skal spille på høyere nivå enn norsk Tippeliga. Planen er at unggutten er moden for en plass i førstelagsstallen neste sommer.

– Det er trist å forlate Godset nå som vi topper tabellen og spiller så bra fotball

Selv om City sorterer ut tilbudene som kommer, er det Abu som til syvende og sist bestemmer hvor han selv ønsker å spille.
– Det er opp til meg selv. Jeg vil spille for den klubben som bruker meg der jeg er best, sier Mohammed Abu.

LES OGSÅ: Deila mener Abu burde forlate Godset

Glemmer aldri SIF

Han har mange gode minner fra de to periodene i Strømsgodset, og har fått flere nye venner.

– Jeg har vokst både som spiller og som menneske. Jeg har lært masse, og veldig takknemlig for at klubben har tatt så godt vare på meg. Godset har vært som en familie for meg, og har hatt stor betydning for mitt liv. Jeg kommer aldri til å glemme tiden her, sier Abu, som lover å komme på besøk senere.

LES OGSÅ: En telefon fra Godset-keeperen fikk Abu tilbake

– Jeg har vokst både som spiller og som menneske

Markedssjef Rune Marthinsen er et vandrende SIF-leksikon. Han kjenner til de fleste årganger og spillere, og mener Mohammed Abu er det største midtbanetalentet i klubbens historie.

- Han er kanskje den beste midtbanespilleren vi noen gang har hatt. Abu er helt der oppe. Det er trist at han drar, men det er stort for SIF at vi har fått ham opp og fram, sier Marthinsen.