Tom Berntzen gleder seg til nytt Marienlyst stadion

SKISSEN. Administrerende direktør Tom Berntzen og sportssjef Jostein Flo er fornøyd med både mulighetsanalysen til Drammen kommune og den nye skissen til arkitekt Kjell Kosberg. – Men det er viktig å påpeke at Marienlyst ikke nødvendigvis kommer til å se slik ut. Dette er en kun en illustrasjon for å vise hvor fin Marienlyst kan bli, sier Berntzen. FOTO: TORE SANDBERG

SKISSEN. Administrerende direktør Tom Berntzen og sportssjef Jostein Flo er fornøyd med både mulighetsanalysen til Drammen kommune og den nye skissen til arkitekt Kjell Kosberg. – Men det er viktig å påpeke at Marienlyst ikke nødvendigvis kommer til å se slik ut. Dette er en kun en illustrasjon for å vise hvor fin Marienlyst kan bli, sier Berntzen. FOTO: TORE SANDBERG

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

SIF-direktør Tom Berntzen tror utviklingen av «nye» Marienlyst stadion kan dekke klubbens behov i like stor grad som gigantprosjektet på Sundland.

DEL

DRAMMEN: Tre år etter at Strømsgodset startet planleggingen av nytt stadion kan man omsider se konturene av en løsning. I går la Drammen kommune fram en ny mulighetsanalyse for Marienlyst stadion.

Og Tom Berntzen likte det han leste.

- Vi er fornøyd med denne analysen. Marienlyst er et ypperlig alternativ, og dette kan bli veldig bra. Ikke minst i forhold til behov og økonomi, sier den administrerende direktøren.

Les alt om Marienlyst-saken her

Mye har skjedd siden SIF vraket Marienlyst som toppfotballarena i november 2006 - og et halvt år senere inngikk intensjonsavtale med Drammen kommune og ROM Eiendom om å bygge en storstue på Sundland.

Strømsgodset gråt da de planene gikk i vasken, men i etterkant er det ikke bare negativt at det endte slik - sett i lys av dagens økonomiske krise i norsk fotball.

LES OGSÅ: Slik skal Marienlyst utvikles

Edruelighet

Start og Stabæk er blant klubbene som har havnet i alvorlig pengetrøbbel etter bygging av nytt stadion.

- Vi ser flere klubber i norsk fotball i dag som har bygd for stort. Den situasjonen skal og vil ikke vi komme i. Vi må sørge for edruelighet, sier Berntzen.

- Kan det likevel ha vært en fordel at Sundland-planene strandet?

- Akkurat nå er det kanskje ingen ulempe at vi ikke sitter med de beløpene og avtalene som vi var inne på der. Men vi er fortsatt skuffet over det som skjedde med Sundland, svarer SIF-direktøren.

Det nye stadionkonseptet på Gamle gress er i langt større grad tilpasset dagens behov - og det gjøres ikke mer enn nødvendig.

LES OGSÅ: Vurderer kunstisen på Marienlyst

Eksempelvis vil tribunekapasiteten ligge på 10-12.000 tilskuere. SIFs ønske om VIP- og serviceareal er også betydelig redusert, til cirka 1.200 kvadratmeter. I forbindelse med Sundland-prosjektet opererte klubben en stund med næringsareal i størrelsesorden 6.000 kvadratmeter.

- Men forskjellen nå er at det allerede er masse areal klart på Marienlyst, som for eksempel garderobeanlegg. På Sundland var alt slikt medregnet i vårt ønske om næringsareal, påpeker Berntzen.

Finansiering

Det er lagt opp til at mulig utbygging av Marienlyst stadion vil skje etappevis. Dermed er det lettere å ha kostnadskontroll og tilpasse etter behov underveis. Det er lagt opp til seks forskjellige etappealternativer.

Hva man til slutt lander på avhenger til syvende og sist av finansieringen.

- Vi synes det er kjempefint å bygge etappevis. Det viktigste for SIF er at Marienlyst skal se ny ut. Vi ønsker at alle skal oppleve en fornyelse av stadion, sier Berntzen.

LES OGSÅ: Tore Opdal Hansen positiv til storhall

Selv om utbyggingen vil foregå etappevis er planen at hele arenaen skal bli mer helhetlig. Hensikten er å skape en sammenhengende og lik fasade på alle sider av tribuneanlegget.

- Vi har spilt inn vårt ønske om å få en mer helhetlig stadion, og analysen viser at det er mulig, sier Berntzen.

Nå starter arbeidet med å finansiere utbyggingen. SIFs eiere har tidligere gjort klart at de skal bidra økonomisk. Hvor mye er det ingen som ønsker å svare på.

- På en eller annen måte må SIF bidra, men vi har en klar grense for hva vi kan være med på. Nå skal vi se på hva som er økonomisk best for oss, og vi er ikke låst til noen modeller, sier Berntzen.

LES OGSÅ: SIF positive til islegging på Marienlyst

Artikkeltags