Synger for Marte i Madrid

Marte Ødegården

Marte Ødegården Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Med bannere, flagg og sanger vil GodsetUnionen hedre og støtte hardt skadde Marte Ødegården.

DEL

DRAMMEN/ MADRID: Hundrevis av Godset-fans har reist sørover for å se europacupkampen mot det spanske storlaget Atlético Madrid.
Den fotballfesten supporterne hadde sett fram til blir ikke den samme nå.

– Mange klarer ikke reise på tur og ha det morsomt. Det som skjedde fredag har satt en demper på stemningen, sier leder i GodsetUnionen, Eirik Solberg.

Del på Facebook

Men han forteller at supporterne kommer til å bruke anledningen til å støtte Marte Ødegården, som nå ligger hardt skadd på Oslo universitetssykehus.

En god venn

– Dette er en god venn og et flott og kjent ansikt i GodsetUnionen, sier Tifo-leder Eirik W. Eidal i GodsetUnionen om Marte.

Som ansvarlig for tribunelivet i Unionen har han tatt med norsk flagg, sprittusjer til bannere, og Nordahl Griegs «Til ungdommen» skal også deles ut på stadion.

– Jeg har lyst til å synge kom igjen, Marte! i stedet for kom igjen Godset; oppfordre henne til å kjempe videre, forteller Eidal.

FØLG GODSET PÅ DT.NO.

Uvirkelig

I GodsetUnionen føler de at kampen kommer på et godt tidspunkt, da det gir en mulighet til å tenke på noe annet for en kveld.

– Mange er litt mettet på nyhetssendinger nå. Det skal bli deilig å få det hele litt på avstand, sier lederen i GodsetUnionen, Eirik Solberg.

Tifo-leder Eirik W. Eidal forteller at de ikke kommer til å pushe på folk til å synge supportersanger som vanlig.

– Ikke alle vil klare å fokusere fullt på kampen, og det har vi respekt for. Vi skal prøve å gjøre så godt vi kan, sier Eidal som forventer tårer på tribunen på torsdag.

LES ALT OM TERRORANSLAGENE I OSLO OG PÅ UTØYA HER.

Ett minutts stillhet

Atlético Madrid har tilbudt å ha ett minutts stillhet før kampstart. Strømsgodset kommer også til å bære sørgebind under kampen, som starter klokken 21.00 torsdag 28. juli.

Begge de store Madrid-klubbene, Real og Atletico, har i tillegg sendt kondolansebrev til det norske folk etter fredagens tragedie. Madrid opplevde terror på nært hold i 2004 da 191 mennesker omkom etter at pendlertog ble bombet i hovedstaden.

Kampen er den første av to oppgjør mellom Strømsgodset og Atlético Madrid i 3. og siste kvalifiseringsrunde til Europa League.
Returoppgjøret går på Marienlyst 4. august.
 

Artikkeltags