Nå som Jørgen Horn og Kim André Madsen er ute med skade er det Gustav Valsvik (21) og Marius Høibråten (20) som er Strømsgodsets stopperduo i kampene som kommer. Mot Bodø/Glimt på søndag måtte de se at nordlendingene påførte den ferske duoen og resten av laget Godset 12, 13 og 14 baklengs for sesongen. Så langt i seriespillet har drammenserne i snitt sluppet inn to mål per kamp. Det skyldes både uflaks og udyktighet, ifølge Gustav Valsvik.

Etter Bodø/Glimt-kampen sa trener David Nielsen at laget kommer til å slippe inn mye mål fordi de har mange unge spillere på banen.
At han er 21 år, er for Gustav Valsvik ingen unnskyldning for at forsvaret ikke skal sørge for at det blir færre baklengs den kommende perioden.

– Vi må ta det ansvaret og det må vi leve med. Såpass rutine må vi ha, forteller sogningen.

Over 120 kamper totalt

Plusser du på alderen til makker Høibråten er de to SIF-stopperne like gamle som Frode Johnsen, spissen de i kveld kan bli nødt til å stoppe skal det bli poeng i Skien. Som stoppere har Valsvik og Høibråten spilt kun et par seriekamper sammen i karrieren, men med over 120 eliteseriekamper totalt er det ikke to uerfarne gutter som skal stoppe Dag-Eilev Fagermos menn.

– For meg har det ikke noe å si om jeg spiller med Høibråten eller Horn, sier Valsvik. Selv har gutten fra Vik i Sogn og Fjordane spilt samtlige sju seriekamper.

21-åringen føler han har kommet greit fra det, men er misfornøyd med at laget har sluppet inn såpass mange mål. Drammenserne har tidvis vist gnistrende angrepsspill, noe trener David Nielsen mener kan ha gått litt på bekostning av det defensive. Det er ikke bare keeper Espen Bugge Pettersen og den bakre fireren som må ta ansvar for at det har blitt mange mål imot.

LES OGSÅ: Slik reagerte trønderne på sjokktapet

– Kjempesterk spillestall

Mot Odd tror Gustav Valsvik nøkkelen blir å hindre at telemarkingene kommer til mange innlegg fra kantene, samtidig som de selv må være enda tøffere og mer fokuserte i eget felt. Da passer det fint at Valsvik har gode opplevelser fra tidligere møter i Skien. Etter å ha trøblet med skade store deler av vinteren, spilte han endelig en hel omgang da SIF møte Odd i en treningskamp i mars.

Etter hvilen knuste han Olivier Occéan i duellspillet, mannen som hadde satt inn fire mål før pause. Odd har ikke vunnet sine fire siste seriekamper. Drammenserne kommer med bra selvtillit etter å ha scoret fem fine mål mot Bodø/Glimt søndag. Med seier over telemarkingene vil Strømsgodset gå foran Odd på tabellen.

– De har en kjempesterk spillestall med masse kvalitetsspillere, så Godset blir å regne med i toppen, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

LES OGSÅ:

MIF-supporter turner halvnaken