BRAKERØYA: Grunnarbeidet på det nye sykehusområdet er allerede i gang, men byggingen av selve helseparken starter høsten 2021. Allerede nå er det klart hvem som får stillingen som toppsjef.

– Jeg er glad og stolt over å få være med på nysatsingen som innebærer byutvikling, næringslivsutvikling, eiendomsutvikling og konseptutvikling. Ambisjonen er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Gøril Bergh i pressemelding fra helseparken.

Bergh trer inn i stillingen i starten av mars neste år. Drammen helsepark vil ligge i det nye sykehusområdet på Brakerøya.

Skal tiltrekke virksomheter til Drammen

– Vi er veldig glade for å ønske Gøril Bergh velkommen til Drammen Helsepark. Hun har solid bakgrunn med næringseiendom. Med Gøril Bergh har vi fått på plass en viktig ressurs i arbeidet med å realisere helseparken, sier styreleder Morten Austestad i Drammen Helsepark.

Helseparken vil bestå av flere ulike tilbud, blant annet helsehus og legevakt, samt hotell, butikker og kafeer. Mest av alt handler det om å bygge et miljø for helseindustrien i samspill med forskning og sykehus, kommer det fram i pressemeldingen.

– Helsesektoren er viktig og i stor utvikling. Ambisjonen til Drammen Helsepark trigget aller mest da jeg søkte stillingen. Denne jobben vil være svært lærerik. I tillegg får jeg brukt det meste av min erfaring og bakgrunn fra ulike deler av eiendomsbransjen. Vi skal fylle store næringsarealer rundt sykehuset. For å lykkes må vi tiltrekke nye virksomheter til Drammen, sier Bergh.

Visjonen til helseparken er å etablere Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næring.

Første byggetrinn skal etter planen stå ferdig til sykehusåpningen i 2025.