Gøril (46) blir toppsjef – Vil utvikle et «Silicon Valley» i Drammen

NY TOPPSJEF: Gøril Bergh blir administrerende direktør i Drammen Helsepark.

NY TOPPSJEF: Gøril Bergh blir administrerende direktør i Drammen Helsepark. Foto:

Gøril Bergh blir administrerende direktør i Drammen Helsepark. 

DEL

BRAKERØYA: Grunnarbeidet på det nye sykehusområdet er allerede i gang, men byggingen av selve helseparken starter høsten 2021. Allerede nå er det klart hvem som får stillingen som toppsjef.

– Jeg er glad og stolt over å få være med på nysatsingen som innebærer byutvikling, næringslivsutvikling, eiendomsutvikling og konseptutvikling. Ambisjonen er å etablere og utvikle et «Silicon Valley» innen helsesektoren, sier Gøril Bergh i pressemelding fra helseparken.

Bergh trer inn i stillingen i starten av mars neste år. Drammen helsepark vil ligge i det nye sykehusområdet på Brakerøya.

Drammen Helsepark skal ligge mellom jernbanelinjen på Brakerøya og det nye sykehuset.

Drammen Helsepark skal ligge mellom jernbanelinjen på Brakerøya og det nye sykehuset.

Skal tiltrekke virksomheter til Drammen

– Vi er veldig glade for å ønske Gøril Bergh velkommen til Drammen Helsepark. Hun har solid bakgrunn med næringseiendom. Med Gøril Bergh har vi fått på plass en viktig ressurs i arbeidet med å realisere helseparken, sier styreleder Morten Austestad i Drammen Helsepark.

Helseparken vil bestå av flere ulike tilbud, blant annet helsehus og legevakt, samt hotell, butikker og kafeer. Mest av alt handler det om å bygge et miljø for helseindustrien i samspill med forskning og sykehus, kommer det fram i pressemeldingen.

– Helsesektoren er viktig og i stor utvikling. Ambisjonen til Drammen Helsepark trigget aller mest da jeg søkte stillingen. Denne jobben vil være svært lærerik. I tillegg får jeg brukt det meste av min erfaring og bakgrunn fra ulike deler av eiendomsbransjen. Vi skal fylle store næringsarealer rundt sykehuset. For å lykkes må vi tiltrekke nye virksomheter til Drammen, sier Bergh.

Visjonen til helseparken er å etablere Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næring.

Første byggetrinn skal etter planen stå ferdig til sykehusåpningen i 2025.

Artikkeltags