Gå til sidens hovedinnhold

Gratis skolemat: – Sultne barn lærer ikke like mye som mette barn

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mens Høyre og FrP politikere sitter å stapper i seg varm mat og stemmer for sosiale forskjeller, sitter det sultne barn på skolebenken. Sultne barn lærer ikke like mye som mette barn.

Hvis du går en hel dag uten å spise, blir du fort sliten. Dette kan gjøre at du ikke orker å løpe like mye rundt i friminuttet som alle andre. I verste fall får du ikke like mye venner og like bra sosialt liv som de andre.

Derfor har Arbeiderpartiet lagt fram forslag om å starte prøveprosjekt med gratis skolefrokost de første 100 dagene etter valget, dersom de vinner. Dette vil gjøre at barn følger bedre med og da lærer mer.

Frokost er det viktigste måltidet og det er veldig viktig at alle får muligheten til å starte dagen med mat i magen. I tillegg kan man slå to fluer i en smekk ved at man har muligheten til å smøre lunsj, og dermed ha nok mat og energi som kan vare skoledagen ut.

Drammen har store forskjeller mellom folk og det er den byen i Norge med høyest barnefattigdom. Da sier det seg selv at noe må gjøres. Gratis skolemat kan bli det første av mange gode tiltak Arbeiderpartiet skal gjøre for barn og unge.

Barn som lærer mer er en sterkere ressurs enn barn som ikke lærer så mye. Derfor vil gratis skolemat være en investering i stedet for en utgift.

Les også

70 prosent av 16-17-åringer svarer at de ønsker å endre på utseendet sitt

Kommentarer til denne saken