DRAMMEN: I samarbeid med Drammens Tidende og Drammen kommune, presenterer Byen Vår Drammen et nytt bysbarn:

KulturAid Drammen.

Kort fortalt er KulturAid gratis og direktesendt kultur på både dt.no og drammen.no. Du kan samtidig støtte de som opptrer, via Vipps.

Det er trolig første gang under korona-epidemien at næringsliv, kommune og lokalavis går sammen på denne måten. Første sending er allerede mandag 23. mars.

– Dette vil være et lokalt og kulturelt tilbud til publikum, som er kjærkomment i den nye hjemmetilværelsen. Samtidig håper vi det vil være et positivt bidrag til kulturnæringen i en vanskelig tid, sier daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgård.

Ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Espen Sandli, er svært fornøyd med at Byen Vår Drammen ville ha lokalavisa med på laget.

– Nesten hele døgnet er det nyheter om korona-utviklinga på dt.no. I en så alvorlig situasjon, gleder det oss å kunne bringe også positive og magiske øyeblikk rett hjem til dere alle, sier ansvarlig redaktør Espen Sandli i Drammens Tidende.

Slik ser det ut

Da det ble klart at kulturnæringen, arrangører og leverandører til arrangementer ble rammet av koronakrisen, satte Byen Vår Drammen i gang og rigget et studio for digital strømming av video, i samarbeid med ledelsen på hotellet.

Nå skal det som har blitt satt opp også bringe kultur hjem til deg, der du er.

Mange har fulgt med på konserter på Facebook de siste dagene, fordi det rett og slett ikke skjer noe i byen for tiden. Nå kan du få akkurat det samme på Drammens Tidendes Facebook-side, samt på dt.no, og drammen.no.

Scenen som skal brukes er allerede rigget på plass, på Quality Hotel River Station, eller "brunosten" på folkemunne.

Her vil hele fem kameraer filme konserter, stand-up - kort sagt hva som helst - og bringe dette hjem til deg, der du er. Du kan også bidra hjemmefra, ved å sende et frivillig beløp på en egen Vipps-konto, hvor inntektene går rett til artistene som opptrer.

Man åpner Vipps-appen, trykker at man vil sende penger, og skriver 21751. Da får man opp Byen Vår Drammens Vipps-konto, og donerer et frivillig beløp.

Mads Hilden og Herman Ekle Lund er henholdsvis leder og nestleder for hovedutvalg kultur, idrett og frivillighet i Drammen kommune.

I en pressemelding på drammen.no sier de at kultur og opplevelser kanskje er viktigere enn noensinne.

– Derfor er dette initiativet så godt og riktig. Mange er ensomme nå, og en konsert hjem i stua kan være forskjellen på en trist og inspirerende dag. Dette gir også sårt tiltrengte inntekter til kunstnere og kulturarbeidere, på toppen av kompensasjonen staten bidrar med. Derfor var det ingen tvil om at vi ville støtte dette.

Første sending mandag

Første sending i KulturAid Drammen er mandag 23. mars - med sendestart klokken 17.30. Ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) åpner sendingen, sammen med daglig leder i BVD Tom Søgård, og ansvarlig redaktør i Drammens Tidende, Espen Sandli.

Deretter vil de første to artistene innta scenen:

Først ut er Gryting, som består av Håvard, Adam og Endre Gryting.

Så er det Cecilie Schilling som skal opptre, med pianist.

Har du noe du tror du kunne bidratt med til KulturAid Drammen? Send en henvendelse til louise@bvd.no