MJØNDALEN/KONGSBERG: Bakgrunnen for de nye søkene er tips ifølge NRK som først omtalte saken. Et ektepar skal ha observert en mann og en bil tilsvarende ektemannens bil på Basserudåsen utenfor Kongsberg i perioden hun forsvant.

Ifølge NRK var flere krimteknikere på stedet, men det ble ikke gjort noen funn.

Ektemann var siktet

Belur Sardar ble meldt savnet av sin ektemann 7. mai i 2007. Da hadde det gått tre måneder siden siste sikre observasjonen av firebarnsmoren. Han kontaktet først politiet etter han fikk høre at familien hennes i Irak og Nederland ikke hadde fått kontakt med henne.

Ektemannen Sirwan Abdullah Ali ble siktet for forsettlig drap, men siktelsen frafalt i mai 2010 da de ikke hadde et lik eller spor på hva som hadde skjedd med kvinnen. Saken ble også henlagt formelt.

Samme år ble det også kjent at Belur Sardar trolig ikke var kvinnens riktig identitet. Daværende lensmann Toril Sorte i Nedre Eiker bekreftet at hun opererte med to navn. Det ble også kjent at hennes ektemann kom til Norge med falsk identitet, og han ble derfor utvist av landet av Utlendingsdirektoratet.

I 2016 begjærte tingretten at kvinnen døde 5. februar, siste gang noen så henne i live. I dødsformodningsdommen ble det kjent at hun forsvant under slike omstendigheter at det ikke var noen grunn til å tvile på at hun er død. Tingretten mente hun ikke hadde noen grunn til å forsvinne frivillig fra hjemmet og ikke ta kontakt med noen i løpet av de årene som hadde gått siden hun forsvant.