Gå til sidens hovedinnhold

Gullkandidat på flere distanser i junior-VM

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Martin Kirkeberg Mørk er et navn å merke seg.

Før vinteren var det knyttet spenning til hvordan sesongen for langrennsløperne skulle bli. De nest beste juniorene har blitt rammet hardt, men de aller beste har fått gå Norgescup og NM for senior. Det har vært knyttet spenning til å se hvordan forskjellige utøvere har håndtert den utfordringen vi har stått ovenfor.

Hvem har tatt et steg i riktig retning og hvem har tatt et steg tilbake under den spesielle oppkjøringen med Korona, få samlinger og muligheter til å måle seg gjennom sommerhalvåret?

Som kjent har landslagsutøverne holdt seg hjemme fra World Cup og valgt å gå skirenn hjemme i Norge. Dette har vært en fin mulighet for de nest beste seniorene og de beste juniorene for å måle seg mot de beste i verden, det norske landslaget. Nivået på nasjonale renn har hatt et enormt høyt nivå, og utøverne har kunnet måle seg mot ikke bare de nest beste, men olympiske mestere og verdensmestere.

Les også

Martin (20) skal kjempe for Norge – spås som gullkandidat

En mann som har vist seg fra en veldig god side i årets sesong og som har en lys fremtid er Martin Kirkeberg Mørk. I år har han virkelig fått måle seg mot de beste, og det har han gjort på en utmerket måte. Det har knapt vært et dårlig skirenn.

Både under åpningsrennet på Beitostølen, på Lillehammer, Lygna og NM i Trondheim har han vist seg fra en veldig god side. Da han kom inn på en 16. plass under 10 kilometer klassisk i NM på det han sa var en halvtung dag, sier meg at dette er en utøver som er meget godt trent og at det er gjort mye riktig over lang tid.

Martin virker som en veldig dedikert skiløper med kun et mål, å bli best mulig på ski. Med den utviklingen han har så skal det bli veldig spennende å se hva han kan få til i sporet resten av sesongen og videre i karrieren.

Vi nærmer oss junior og U23-VM hvor mange lokale talenter skal vise seg fram. Han er etter min mening vårt største gullhåp, og har mulighet til å klatre til topps av pallen på flere distanser.

Det virker som at han kjører et meget seriøst og målrettet opplegg, og er villig til å legge til side mye annet for å bli god på ski. Løpesatsinga på sommerstid tror jeg er med å løfte han til det neste nivået og det er ikke tvil om at gutten har god kapasitet med blant annet bronse i NM terrengløp og 30:31 på hytteplanmila, det er fort! Det er akkurat det som skal til for å kunne etablere seg blant verdens beste skiløpere på sikt, og jeg regner med at det også er målet.

Andre lokale løpere som også skal gå i junior-VM er Emma Kirkeberg Mørk, Maris Hartz Melling (går sprintdistanse tirsdag), Margrete Bergane og Tiril Knudsen (U23). Løpere det er litt mer usikkerhet rundt, men når du blir tatt ut for å representere Norge så er det som medaljekandidat.

Tiril Knudsen og Margrete Bergane er mine favoritter blant disse, men de er absolutt kapable til medaljer alle fire. Lykke til, hele Drammen heier på dere!

Les også

Skiteknikk-ekspert har fulgt søskenparet i seks år: – Det finnes ingen begrensninger på hvor gode de kan bli

Les også

Bagasjen uteble for lokale utøvere i Finland: – Litt utfordrende

Les også

Ekspertene trekker frem Kirkeberg Mørk: – Kanskje det største norske gullhåpet i junior-VM

Kommentarer til denne saken