DRAMMEN: «aaaaaaaaaa».

Nei, administratoren til Drammen håndballklubb (DHK) sin facebookside har ikke sovnet på tastaturet.

Flere håndballklubber har fått Facebook-kontoen sin hacket. Hvis man svinger innom siden til DHK kan man se at det er publisert en rekke poster med det samme bildet av en frodig skog og en rekke a-er.

– Det gikk ut en e-post ganske tidlig i dag om at vi var under angrep. Vi ble bedt om å sperre kort knyttet til kontoen, så da gjorde vi det, sier Tale Lind.

Lind er administrasjonssjef i DHK.

DHK er ikke alene om å ha blitt hacket. Det bekrefter daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

«Gjelder alle»

– Vi har akkurat hatt Teams-møte med klubbene nå. Det gjelder i praksis alle. Enten er de hakket, eller så blir de hacket i løpet av de neste timene, har Barthold uttalt til NTB rundt klokken 15.32 onsdag.

Barthold opplyser at en samarbeidspartner allerede natt til onsdag skal ha oppdaget mistenkelige adferd knyttet til flere Facebook-kontoer.

Administrasjonssjef Tale Lind var til stede på møtet.

– Mens møtet pågikk mistet vi tilgangen til facebooksiden. Vi er fortsatt stengt ut. Nå har vi bare fått beskjed om å avvente. Det er teknikere som skal følge opp hver enkelt klubb. Vi forholder oss rolig, og har prøvd å gi beskjed på Instagram. Vi satser på at vi er oppe og går igjen så fort som mulig.

Hun fortsetter:

– Dette er sånn som dessverre kan skje.

Fire kroner fattigere

Elverum håndball er også en av klubbene som ble angrepet av hackere. Daglig leder Mads Fredriksen sier til NTB at også de har sperret bankkort tilhørende Facebook, men ikke før hackere rakk å sikre seg småpenger.

– Vi fikk sperret bankkortene våre som var registrert på Facebook. Heldigvis fikk hackerne med seg bare rundt fire kroner.

Det er «kun» toppklubbenes Facebook-sider som har blitt overtatt av uvedkommende. De øvrige kontoene i sosiale medier er uberørte av angrepet. På flere av sidene lå det onsdag annonser med asiatisk skrift.

Flere klubber, blant dem Kristiansand Vipers, har også fått sine kontoer slettet, opplyser Barthold i Norsk Topphåndball.

– Nå er vi avhengige av at Facebook bidrar raskt og er flinke. De er allerede blitt kontaktet, fortsetter han.

Foreløpig er det usikkert hvordan hackerne har fått innpass.

– Vi vet ikke hvorfor eller hvordan dette har skjedd, sier Barthold.

Babylykke for håndballspilleren: – Det blir fantastisk