ESTEPONA: 2021 ble endelig sesongen hvor Halldor Stenevik fikk vist seg skikkelig fram for Marienlyst-publikummet. Mellom 2019 da han ankom klubben, til starten av 2021-sesongen hadde vingen kun én assist og ingen nettkjenninger for drammenserne.

Han ble sendt ut på lån til Sogndal i sin første sesong der han sjelden kom lengre ut på banen enn benken.

I fjor var han så å si fast i startelleveren, og gjorde backer svimle på Gamle gress. Han endte opp med to mål og fem målgivende, men var ved flere anledninger en viktig brikke i Godsets angrep.

– Det er kjekt, jeg trives veldig med gjengen her og har god tro på det prosjektet vi har i gang i Strømsgodset, sier austevollingen.

LES OGSÅ: Christer (21) tok nattbuss i sju timer – fikk med seg Godset-seier i Marbella

Tatoveringer

I tillegg til å utvikle seg på banen, har «looken» utviklet seg. Tatoveringene og solbrillene kunne fått en til å tro han var den nye store bergensrapperen.

– Hahah, ja kanskje det ja. Hadde jeg bare vært litt musikalsk så skulle jeg vurdert det, ler han og legger til at han nok fortsetter å satse på fotball.

Antall tatoveringer har økt siden han kom til Drammen. Han forteller at han fikk litt tyn hjemme da han dukket opp med et par tatoveringer i en alder av 16. Men siden de handlet om foreldrene gikk det greit.

Helt spontant

Litt likt som de uforutsigbare fintene på banen er det spontaniteten som råder når 21-åringen skal fylle på med litt blekk på huden.

– Jeg har ingen idoler jeg ser opp til, eller tanker om hva jeg vil tatovere. Jeg ser noe, også tenker jeg at det ser fett ut, så tar jeg det. Ellers så bare dukker det noe opp i hodet mitt.

Tatoveringene har alle blitt tatt i Bergen. Bortsett fra den første som ble tatt på en litt halvprofesjonell måte, er resten tatt hos en tatovør.

– Jeg har et par som faktisk har betydning for meg, sier Stenevik og peker på en stripe der det står HS 1939.

Det er initialene til farfaren Hallstein Stenevik, og på den andre armen er farmor Elise Stenevik. Han vokste opp ti meter fra dem og de var en stor del av oppveksten hans. Det meste av det andre er bare helt tilfeldig, ler han.

– De jeg er mest fornøyd med er denne tigeren, også er det et egyptisk øye som liksom gir innsyn til ting og tang. Og den siste på venstrearmen her er bare en blind mann, haha.

LES OGSÅ: Slik gikk det da DT-journalisten fikk trene med Godset: – Helt utslitt

Aldri klagd

Selv om han fikk en tung start på karrieren i Drammen, forteller Stenevik at han aldri hadde noe problem med å flytte så langt unna venner og familie.

Allerede som 15-åring flyttet han fra lille Austavold og inn til vestlandshovedstaden Bergen. Der bodde han med søsteren sin mens han jobbet for å kjempe seg inn i førstelaget til Brann.

Han slo aldri ordentlig til i Brann og fikk omsider et tilbud fra Godset. Men det skulle ta to fulle sesonger før det ordentlige gjennombruddet.

– Det er jo vanskelig å få det gjennombruddet, men det er vanskelig for alle. Jeg var ung og valgte å stå i det og gjøre mitt beste hele veien.

Han forteller at selv om ting har buttet imot han har han aldri klagd til trenerne.

– Mamma og de har fått hørt det litt da, ler 21-åringen og fortsetter:

– Men jeg elsker fotball, og det er dette jeg vil drive med. Jeg har bare stått i det over tid og trent hardt. Da vil man omsider lykkes.

LES OGSÅ: Var dårligst på laget, nå er han fotballproff: - Jeg fikk virkelig høre det av alle