De matglade herrene spiser igjen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter en mangeårig og mager spisepause gjør gastrogubbene Hallvor og Bings et kulinarisk comeback i spaltene.

Skrubbsultne og med veltrimmede smaksløker er herrene igjen klare til å meske seg med gastronomiske gleder annenhver fredag – og til å trille terninger for matkvalitet, servicenivå og atmosfære ved restaurant- og kafébord i Drammens-distriktet.

De matglade medarbeiderne, som ikke lenger klarer å skjule verken økende pondus eller minkende manke, startet sin flørt med smaksløkene i DT-spaltene allerede på 90-tallet.

– Det er så lenge siden at vi faktisk tok røykepausene inne, mimrer Bings, som er den dristigste og mest vågale av de to. Trygghetssøkende Hallvor gjør mindre av seg, ligger lavere i terrenget – og ofte litt høyere på terningen, for å si det sånn.

Ikke siden 2009 har Hallvor og Bings gasset seg med gastronomiske godbiter, sutret over sur service eller kastet kulinariske karakterer ved bordene.

De to har arkivert historier proppfulle av himmelske måltider, con amore ved grytene og herlige smaksopplevelser – og journalført overraskende nedturer og stor undring over at det gode kjøkken så ofte fikk riper i lakken av oppsiktsvekkende slapp service.

De har forbannet kinakålen og begeistret reist i det kulinariske kartet; fra gresk gourmet og thaisnadder til tradisjonskost fra hjemlandet, indiske utfordringer og fransk finesse.

Med gjestens velutviklede sans for god service, for å bli sett og omsorgsfullt ivaretatt – og med tidvis krevende smaksløker – hever herrene igjen sine glass – og gleder seg til å spise!

Artikkeltags