Halvparten av barna møtte opp i barnehagen: – Veldig bra

ÅPNET IGJEN: Kommunalsjef for barnehage, Anne Gjemmestad Nilsen, la onsdag fram tallene for oppmøte etter første dag med gjenåpning av barnehagene.

ÅPNET IGJEN: Kommunalsjef for barnehage, Anne Gjemmestad Nilsen, la onsdag fram tallene for oppmøte etter første dag med gjenåpning av barnehagene. Foto:

51 prosent av barnehagebarna i Drammen møtte opp da de kommunale barnehagene åpnet igjen onsdag. Det er kommunen godt fornøyd med.

DEL

DRAMMEN: Det var knyttet stor spenning til hvor mange foreldre som valgte å holde barna sine hjemme da de kommunale barnehagene åpnet dørene for første gang siden nedstengningen 12. mars.

Drammen kommune hadde på forhånd kartlagt en oppmøteandel på 63 prosent etter dialog med foreldrene.

Onsdag la kommunalsjef Anne Gjemmestad Nilsen for barnehager fram de reelle tallene for første åpningsdag.

Totalt 1.226 barn vendte tilbake til sin respektive barnehage, en andel på 51 prosent.

– Har sett fram til denne dagen

– Det er veldig bra. Både barn, ansatte og foreldre har sett fram til denne dagen, sier Gjemmestad Nilsen. Kommunalsjefen har også vært i kontakt med flere foreldre og ansatte som sier den første dagen med gjenåpning har gått fint.

Til tross for helsemyndighetenes anbefaling om at det er trygt å sende barna tilbake i barnehagene igjen, er det fortsatt mange foreldre som velger å holde barna sine hjemme.

– Det er foresatte som velger å holde barna hjemme fordi de selv har hjemmekontor, er permittert eller er redd for smitte. Flere velger også å holde barna hjemme til skolene åpner igjen, og søsknene deres vender tilbake til skolen, sier Gjemmestad Nilsen.

Kritiske foreldre

Drammens Tidende omtalte onsdag småbarnsforeldrene Marius Iversen og Stine Erichsen som har valgt å holde barna sine hjemme av frykt for smittespredning.

– Vi bestemte oss helt fra start, da datteren vår ble tatt ut av barnehagen, at vi skal holde dem hjemme. I utgangspunktet vil vi holde dem hjemme til det kommer en vaksine eller at det har roet seg helt.

– Vi vet så lite om dette viruset og syns det blir feil å sende barna som et prøveprosjekt, fortalte Iversen.

Kommunalsjefen forsikrer om at det er trygt å sende barna tilbake.

– Vi er helt sikre på at forarbeidet og smittevernreglene har gjort oss klare. Vi har tatt alle forholdsregler og ønsker at barn skal komme tilbake til barnehagen. Samtidig må vi respektere foreldrenes valg, sier Gjemmestad Nilsen.

De private barnehagene åpnet allerede mandag. denne uken Gjemmestad Nilsen fortalte under onsdagens pressekonferanse at kommunens barnehagemyndighet er i dialog og deler smittevernsråd med de private virksomhetene. Hun understreket at jobben og smittevernsforebyggingen i de private barnehagene er god.

Mandag 27. april åpner barneskolene for 1.-4-trinn.

Artikkeltags