– I Buskerud er det fire viktige prosjekter vi må lever på mener jeg. Det er å sikre nok økonomi til å bygge Norges mest moderne sykehus i Drammen. Vi kan ikke kompromisse på kvalitet og innhold i det nye sykehuset. Kreftbehandling må på plass. Vi må igangsette bygging av Ringerikesbanen som er et av landets viktigste samferdselsprosjekter, sier Gharahkhani.

Lørdag svarte han ja til nominasjonskomiteen for stortingsvalget 2021 og stiller seg til disposisjon for en ny periode.

Etter at nominasjonskomiteen fikk hans ja la han ut et følelsesladd innlegg på sin Facebook-side som Drammens Tidende har fått lov til å gjengi:

«I dag har jeg svart nominasjonskomiteen for stortingsvalget 2021.

I 1987 kom vi til asylmottaket på Larkollen. Jeg var fem år. Noen måneder før hadde vi sagt farvel til bestefar og bestemor. Krigen herjet i Iran, og revolusjonen hadde ikke gitt demokrati og like muligheter – det mamma og pappa hadde kjempet for.

I 2016 døde bestefar. Vi hadde et spesielt forhold. Han aksepterte aldri at jeg, som hadde utdannet meg som radiograf og jobbet på Kongsberg sykehus, skulle bytte ut yrket og de hvite klærne med politikk. For han var politikk maktforskjeller og korrupsjon. Og politikken hadde tatt fra han det viktigste i livet: nærhet til barn og barnebarn.

For meg er det helt annerledes: Den fine oppveksten i Skotselv. Familielivet i Drammen med Sally og sønnen vår Sam på sju. Jeg har fått trygghet, gratis utdanning og fantastiske muligheter. Og jeg har sett hva politikk betyr. For forskjellen på Norge og Iran er ikke enorme oljeressurser, det har begge land. Forskjellen er politikk. Og jeg vil bidra til at det spesielle med Norge – fellesskapstanken, likestillingen og velferdsstaten – skal styrkes, ikke svekkes. Derfor er jeg sosialdemokrat, derfor er Arbeiderpartiet mitt parti.

For tre år siden fikk jeg tillit til å representere mitt vakre og mangfoldige Buskerud på Stortinget. Takk til alle de dyktige folka jeg har møtt på veien: partifolk, ordførere og andre gode folk med kunnskap, utfordringer og ideer på hvordan vi skal utvikle samfunnet i en sosialdemokratisk retning. Ikke minst alle de inspirerende ansatte på private og offentlige arbeidsplasser som jeg har fått besøke for å lytte og lære.

Jeg er også takknemlig for tilliten Jonas har vist meg med tunge og viktige oppgaver. Med migrasjonsutvalget klarte Arbeiderpartiet å samle seg om en forutsigbar og rettferdig flyktningpolitikk, og en integreringspolitikk som vil lykkes bedre.

Nå er vi i gang med et av de viktigste prosjektene for en Ap-ledet regjering i 2021: tillitsreform i offentlig sektor. Det handler om at velferdsstaten blir bedre for alle som trenger den, om vi viser tillit til dem som jobber i den: helsearbeiderne, lærerne, renholderne, ja lista er lang. De er tillit verdig, noe de ikke minst har vist nå i krisetiden. Arbeiderpartiet skal være arbeidsfolks viktigste talerør. Og velferdsstatens fremste forkjemper.

Nå ønsker jeg å meddele nominasjonskomiteen i Buskerud at svaret er ja – jeg stiller meg til disposisjon for en ny periode. Jeg er toppmotivert for å kjempe sammen med resten av A-laget – for Buskerud, for en Ap-ledet regjering med Jonas som statsminister. For et mer rettferdig Norge. For det som gjør meg aller mest stolt av Norge og sosialdemokratiet: Velferdsstaten!»