Gå til sidens hovedinnhold

Han vil at jeg skal komme meg vekk fra veien. I tillegg refses jeg for ikke å svare slik han ønsker  

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I løpet av denne ettermiddagen fikk jeg oppleve noe som var som tatt ut fra en «Såpe(glatt) opra».

På vei hjem fra jobb, oppover bakken mot Åsen, merker jeg at det er glatt! Jeg kjører sakte og holder fokus. Så, i det jeg runder svingen i det bratteste partiet, da forstår jeg at dette blir en utfordring.

I veikanten står en trailer og en personbil. Hm.. Kjettinger på...? Javel, jeg må prøve å kjøre forbi, for bak meg er det lang rekke.

I det jeg skal legge bilen inn i kjøreretningen kommer en bil nedover som seiler mot meg i mitt kjørefelt.
I et kort sekund har jeg valget mellom kollisjon eller å svinge til siden. Jeg valgte det siste, og den motkommende bilen kommer seg på rett kjøl, videre.

Så står jeg der da, i veikanten på feil side, mens biler i begge retninger kjemper seg forbi. Jeg ser at mange sliter. Jeg har stoppet motoren, satt på nødblinken og tatt på gul vest.

Jeg forsøker å få kontakt med et bilbergingsselskap, samtidig som jeg går for å sette opp varseltrekant. Så, ut av en bil kommer en dame som ber meg å komme meg ut av grøfta. (ingen kommentarer nå!)

Etter et kvarter venting på telefonen gir jeg opp, og prøver politiet. Her får jeg hyggelig veiledning, samtidig som jeg igjen får «full påpakning» av trailersjåføren som nå ser ut til å ha fikset sitt problem. Han vil at jeg skal komme meg vekk fra veien! I tillegg refses jeg for ikke å svare ham slik han ønsker.

Jeg kjenner at nå rakner det snart for meg, og jeg mister fokus en stund...

Etter rundt en halv time dukker så redningen opp, som en gave fra oven kommer den ene hjelperen etter den andre. De dytter bilen rundt og får fyr på batteriet som hadde sluknet. Og jeg kan kjøre ned bakken igjen for å sette fra bilen på flatmark.

Tusen takk for at det fins sånne mennesker.

Les også

Vogntog skled på den glatte veien ved Tangen skole

Les også

Bussene sliter på glatta – flere forsinkelser

Kommentarer til denne saken