DHK parkerte i Bergen

Dhk, Mathias Kolstad Holm

Dhk, Mathias Kolstad Holm Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Målvakten Mathias Kolstad Holm ble kåret til lagets beste da DHK tapte 25–20 for Fyllingen på bortebane i kveld.

DEL

Drammen HK er vel et av de eliteserielagene som slipper inn minst mål i øyeblikket, men hva hjelper det når de sliter med å score mål selv.  Mot Fyllingen i Sotra Arena lørdag kveld holdt de hjemmelaget til 16 -16 åtte minutter ut i andre omgang, men 15 minutter måltørke før Rein Havang  scoret mål nummer 17, gjorde det vanskelig å gjøre kampen spennende på slutten.

Fyllingen vant 6–0 på 13 minutter, og plutselig var 16–16 til 22-16.

Og alt var avgjort.

På slutten slapp Fyllingen-trener Vidar Gjesdal  til et knippe 17-åringer for å gi dem eliteserieerfaring, og DHK fikk lov til å  spille jevnt med hjemmelaget de siste sju-åtte minuttene.

Målvakten Mathias Kolstad Holm ble kåret til DHKs beste spiller, og endte opp med 16 redninger på de 41 skuddene som traff målet. Også Fyllingens målvakt Lars Eggen Rismark  hadde mange redninger, men vanskelighetsgraden på de han reddet var atskillig lavere enn dem Kolstad Holm sto for. Derfor ble nok Eivind Tangen kåret til hjemmelagets beste etter sine åtte mål, de fleste av dem i første omgang.

DHKs veldig offensive forsvarsspill ga gigamuligheter for Fylling-spillerne når de vant en mot en-duellene langt ute på banen. Da var det åpen motorvei mot DHK-målvakten. Kolstad Holm tok mange av de vanskeligste skuddene som kom, men var ikke like god på langskuddene som ble avfyrt.

Det offensive forsvarsspillet til DHK ga også mange utvisninger da spillerne til stadighet havnet på etterskudd, men utrolig nok tapte ikke DHK en eneste av de fire utvisningsperiodene de ble straffet med.

DHK slet også med å finne helt ut av hjemmelagets 5-1-forsvar, og dermed ble det få mål i første omgang.  Kun ved et par anledninger  klarte de å spille fri  utover på sidene, og det ga Eirik S. Alm tre mål på tre forsøk. På den motsatte kanten fikk ikke Christian Spanne noe hjelp for å komme i  avslutningssituasjoner, og dermed ble han fristet til å løpe innover på banen for å skyte. Det gikk ikke bra.

Fyllingen var i føringen hele veien i kampen, bortsett fra 14 sekunder da Espen Gommerud Våg ga DHK – ledelsen for første og siste gang etter 37.07. 37–21 lå utligningen igjen bak Kolstad Holm.

Og nærmere poeng var aldri DHK.

FAKTA:

Eliteserien håndball, herrer:

Fyllingen – Drammen HK 25–20 (12-11)

Sotra Arena.

Dommere: Lars Jørum og Håvard Kleven.

DHK: Mathias K. Holm – Kristian  Hansen Skaug – Christian Spanne, Rein Havang 6, Anders S. Myhra, Johannes Hippe 4, Øyvind Frigstad 4, Espen Gommerud Våg 3, Eirik S. Alm 3, Eirik Nordeng, Kennie Boysen, Kristoffer Talsnes, Rasmus Båverud.

Toppscorer Fyllingen: Eivind Tangen 8.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken