Espen Lie Hansen og Norge rundspilte Chile i VM

Espen Lie Hansen under kampen mot Norge og Chile i Håndball-VM 2019 i Danmark og Tyskland i Herning, Danmark tirsdag.

Espen Lie Hansen under kampen mot Norge og Chile i Håndball-VM 2019 i Danmark og Tyskland i Herning, Danmark tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Alexander Blonz fikk sjansen fra start hos håndballgutta for første gang i VM. 18-åringen showet på vei mot 41-20 over Chile tirsdag.

DEL

Torsdag venter storkampen mot Danmark. Det blir gruppefinalen. Skulle Norge vinne også den, er utsiktene til semifinale svært lyse. Chile ble helt parkert jo lenger 1.-omgangen varte.

Seieren var klar etter 25 minutter for norsk del. Med 21-12 til pause kunne troppen tenke på å spare krefter og matche mange spillere.

Blonz var den store overraskelsen i VM-uttaket i desember, men landslagssjef Christian Berge hadde det klart for seg: Denne tenåringen er mer enn god nok allerede, tross en hverdag på nivå to i norsk håndball.

– Jeg var alltid en som skulle bli kantspiller. Jeg har jo litt mindre fysikk (185 centimeter og 82 kilo) enn de jeg spiller sammen med. Å spille på kanten er jo egentlig som spiss i fotball. Det er gjerne den posisjonen det er lettest å ha det gøy i, sier Blonz til NTB om hvorfor han ikke er bakspiller.

Og artig hadde han det i Herning mens chilenerne ble svimle ute på sin høyreside i forsvaret.

Så på

Keeper Torbjørn Bergerud startet for fjerde gang på rad i mesterskapet, og han fikk en positiv opplevelse. I 1.-omgangen han spilte hadde han vel 40 i redningsprosent.

Magnus Jøndal fikk hvile på grunn av kjenninger i en lårmuskel. Blonz viste sitt voldsomme potensial som erstatter.

Han startet med å få avblåst et mål for overtramp. Så klinket han inn tre kjappe scoringer fra venstrekanten i en periode der Norge gikk fra 3-4 til 9-4 på kort tid. Han fortsatte i samme stil etter pause.

Blonz forsvinner fra Viking til Elverum til sommeren. Så er spørsmålet hvor lenge han blir i Norge. Håndballagentene har i hvert fall allerede fått et klart bilde av hvilket ekstraordinært talent stavangergutten er.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken