Vinn eller forsvinn for Glassverket

HOVMESTERBLIKK:  Marianne Iversen er flink til å sette medspillerne opp i gode situasjoner.

HOVMESTERBLIKK: Marianne Iversen er flink til å sette medspillerne opp i gode situasjoner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Glassverket må vinne med minst ni mål over tyske Thüringer hvis mesterliga-eventyret skal fortsette.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

DRAMMEN: Glassverket spiller sin siste hjemmekamp i mesterligaen søndag – sannsynligvis. For premissene er klare, de må vinne med minst ni mål over Thüringer HC, hvis ikke er tyskerne videre til neste puljespill i mesterligaen.

Følg kampen live her!

På mobil? Bruk denne!

GIF tapte 24–16 i det første oppgjøret mellom de to nederste lagene i gruppe  A, så scorer de 25 mål eller mer, og vinner med åtte mål, så holder det også til å bli nummer tre.  Og fortsatt mesterligaspill etter jul.

Fireren i gruppespillet går videre til gruppespillet i EHF-cupen som starter opp i januar.

– Sjansene for at vi vinner med ni mål er vel ikke store, men vi viste jo at vi kan på vårt beste da vi scoret ni mål på rad på 13–14 minutter i hjemmekampen mot Metz, forteller Marianne Iversen.

I bortekampen skjøt GIF-spillerne Thüringers målvakt til banens beste, og bommet blant annet på fem sjumeterskast. På den annen side var også GIFs målvakt Guro Rundbråten lenge en av banens aller beste aktører.

– Jeg tror alle satt igjen med en følelse av at vi kan så mye bedre enn det vi fikk vist i bortekampen, og vi har mye å revansjere, mener Iversen.

LES OGSÅ: Opp og hopp, Glassverket!

Begge vant i midtuken

Tyskerne vant sin midtukekamp i den hjemlige serien hele 38–17 over Blomberg Lippe, og er nummer to i den tyske bundesligane med kun ett tap på de syv første kampene. det holder til 2. plass .

Glassverket på sin side vant greit 33–24 i bortekampen mot Sola, og er nummer to i serien etter Larvik og ett poeng foran Vipers som har en kamp mindre spill.

Onsdag var det igjen mye energi i GIF-laget.

–  Jeg merket det raskt selv, at vi fikk fart på alt vi gjorde, og det skyldes nok at vi  tok det veldig rolig mandag og tirsdag. Det er gøy å kjenne trykket i mesterligaen, og det er av det vi lærer og får erfaring, men det var også litt deilig å spille en kamp der vi aldri var presset, innrømmer Iversen.

LES OGSÅ: Glassverket-spiller ute med mulig alvorlig kneskade

- Vi må ta duellene

Trener Geir Oustorp har valgt ikke å fokusere noe på hvis og dersom og alt sånt. Han vil ha nok en god hjemmekamp, slik de leverte i mesterligakvalifiseringen og mot Metz og Buducnost i mesterligaen.

– Jeg er mest spent på om vi er blitt noe bedre gjennom disse kampene siden vi åpnet med å score bare fire mål i den første omgangen i den første kampen mot Thüringer. Mye tyder på at vi har funnet nivået, og at vi har blitt flinkere til å ta vare på mulighetene når de byr seg, sier Oustorp.

Han vil at spillerne skal stå opp mye mer fysisk søndag enn de gjorde i bortekampen.

– Vi må ta duellene, og så utfordre dem på fart og et angrepsspill utover mot sidene, forklarer han.

Glassverket avslutter denne runden med mesterligaspill med bortekamp mot Buducnost i Podgorica, Montenegro, fredag 18.november.

LES OGSÅ: Sliteseier for Glassverket: - Vi skyter keeperen for god

Artikkeltags