– En av Europas beste 16-åringer

PÅ BESØK I SITT NYE «HJEM»: Line Ellertsen (16) har vært på besøk i Drammenshallen denne uka på landslagssamling. I sommer flytter hun til Drammen på permanent basis for å spille for Glassverket.

PÅ BESØK I SITT NYE «HJEM»: Line Ellertsen (16) har vært på besøk i Drammenshallen denne uka på landslagssamling. I sommer flytter hun til Drammen på permanent basis for å spille for Glassverket. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Supertalentet Line Ellertsen (16) er tiltenkt en fast plass i førstelaget til Glassverket allerede neste sesong.

DEL

DRAMMEN: 16-åringen fra Sola er regnet som et av Norges største håndballtalenter og har markert seg på juniorlandslaget til Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen de to siste årene.

Nå bytter hun ut 2. divisjonsspill for Nærbø IL og juniorhåndball i Vågen HK med førstelagskontrakt hos sølvlaget fra Åskollen.

– Jeg var ikke i tvil om hva som var best for meg. Jeg gleder meg masse, sier Ellertsen som hilste på Glassverket-jentene tidligere i vår.

Dermed forlater 16-åringen reiret og flytter fra sin fremste mentor i pappa Kjetil som har trent datteren hele hennes juniorkarriere.

I sommer flytter hun inn i leiligheten til Guro Rundbråthen som er på flyttefot, mens pappa blir igjen i Rogaland.

– Jeg synes det er spennende. Jeg tror det kan være positivt å få en annen trener nå, og jeg føler selv at Kenneth og Glassverket passer meg godt, sier Ellertsen som understreker hvor mye faren har betydd for henne.

– Han har betydd alt for meg. Det var han som dro meg med i hallen og lærte meg teknikk fra jeg var ti år gammel.

LES OGSÅ: – Verdensklasse!

Tar skoleplassen til Ødegaard

Overgangen til Glassverket gikk i orden etter at Ellertsen fant ut at tiden var moden for å utvikle seg videre et annet sted i samråd med faren. Kjetil gjorde research og pekte seg ut Gabrielsens Glassverket som det beste alternativet.

Han er ikke bekymret for å sende 16-åringen alene til eliteseriespill i Drammen.

– Jeg er veldig glad for at hun får så gode trenere som Kenneth og Geir (Oustorp). Jeg er helt overbevist om at de vil utvikle henne videre på en god måte, sier Ellertsen som også er håndballærer på Sola videregående hvor datteren går.

Nå fortsetter Line, som fyller 17 år i juni, høyst sannsynlig skolegangen på Drammen toppidrett hvor hun passende nok kan ende opp med å ta over skoleplassen til Martin Ødegaard.

LES OGSÅ: Glassverket kastet bort seieren

Tohendt skytter

Det som gjør Ellertsen til et unikt håndballtalent er at hun skyter like godt med begge hender.

– Helt fra jeg var liten har jeg sagt at jeg vil bli verdens beste håndballspiller, og da må du trene mye, sier Ellertsen.

Som tiåring trente hun opp venstrehånden på farens oppfordring.

– Jeg skjøt hundre kast på husveggen hver eneste dag. Da det ble for lett måtte jeg ned i hallen og skyte 100 skudd der. Jeg holdt det bare gående, forteller Ellertsen.

Pappa Kjetil er helt klar på at datteren nå var nødt til å utfordres på et høyere nivå, til tross for sin unge alder.

– Hun har alltid trent mye mer enn de andre. Hun har ekstremt gode finter og et utrolig modent overblikk. Det blir spennende å se om hun tar tempoet i eliteserien, men jeg er ganske sikker på at hun er klar for det.

LES OGSÅ: Den «umulige» utfordringen

– Et talent utenom det vanlige

I Glassverket får hun drakt nummer 21 som blir ledig når Jeanett Kristiansen arver nummeret til storesøster «Vikki». Kontrakten er på to år med ytterligere ett år på opsjon.

Gabrielsen lover at Glassverket skal ta godt vare på 16-åringen, både på og utenfor banen.

– Jeg husker jeg så henne for første gang på J12-laget til Sola da hun hadde rastafletter og herjet vilt på banen. Jeg har alltid vært klar over at Line er et talent utenom det vanlige, sier Gabrielsen som i sin tid spilte med Kjetil i Bodø.

I Glassverket skal Ellertsen være en del av førstelaget, selv om hun også skal spille noe i LERØY-serien. Som tohendt skytter kommer hun til å spille i alle bakposisjonene, sier Gabrielsen.

– Vi er stolte av å få lov til å utvikle en av Europas beste 16-åringer. Hun er flink til å trene, robust i forhold til alderen og har ekstreme ferdigheter som mange eliteseriespillere misunner henne.

– Det som blir spennende er å se hvor fort hun vil ta nivået, men hun har ikke noe press på seg.

LES OGSÅ: – Nå er den store drømmen nådd!

Ingen flere signeringer

Gabrielsen forteller videre at Glassverket-stallen for neste sesong nå er komplett og at det ikke er planlagt noen flere signeringer.

Se alle overgangene i faktaboksen til høyre!

Det eneste spørsmålstegnet er Charlotte Kristiansen som fortsatt er usikker på fremtiden.

LES OGSÅ: – Skaff dere kortterminal

Artikkeltags